Glashandel kosten & prijzen: montage dubbel HR +++ glas of zelf plaatsen 

Als u kiest voor dubbel glas in uw woning levert u dat vele voordelen op. Denk dan bijvoorbeeld aan meer veiligheid, een goed verwarmd huis en toch lagere stookkosten.

Bent u benieuwd wat een glashandel voor u kan betekenen en welke kosten u kunt verwachten? Wij helpen u hier graag bij het vinden van de voordeligste glashandel met de hoogste kwaliteit voor uw dubbel glas.

Prijzen

Dubbel glas zorgt voor een goede isolatie van uw woning en is daarom erg belangrijk voor uw woongenot, zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden.

U hoeft hier niet altijd de hoogste prijs voor te betalen. Kiest u bijvoorbeeld voor HR++ glas, dan heeft u de aanschafkosten door de hoge isolatiewaarde van HR++ glas al snel terugverdiend.

De kosten van een glashandel hangen af van de werkzaamheden. De meest voorkomende werkzaamheden met de daarbij behorende prijzen van een glashandel hebben wij voor u in het onderstaande schema gezet.

In dit schema vindt u ook de prijs van de meest gevraagde dubbel glassoort, HR++ glas. Wilt u weten wat de gemiddelde prijzen van overige glassoorten zijn, dan verwijzen wij u graag door naar ons artikel over glassoorten.

Prijs (inclusief btw):

Montage van glas: € 40 – € 70 per m²
Dubbel glas (HR++ glas): € 70 – € 90 per m²
Glas polijsten: € 200 – € 250 (1 tot 4 ramen)

Wij geven u een voorbeeld van een prijsberekening: U wilt uw rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20m² (dit is gemiddeld) geheel laten voorzien van nieuw HR++ glas. U moet dan rekening houden met een totaalprijs tussen de €2300,- en €2800,-.

In deze totaalprijs is de montage inbegrepen. Als u de ramen zelf wilt plaatsen, kunt u ongeveer 50% aan montagekosten van de prijs afhalen.

Het is overigens aan te raden om dit alleen te doen als u verstand heeft van en ervaring heeft met het plaatsen van dubbel glas, bijvoorbeeld wanneer dit uw dagelijks werk is.

Het plaatsen van dubbel glas is namelijk een zware klus die veel zorgvuldigheid vergt en moet zeker niet onderschat worden.

Om de zoektocht naar de beste en voordeligste glashandel bij u in de buurt voor u te vergemakkelijken, hebben wij deze glashandels alvast voor u geselecteerd.

Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is een aanvraagformulier bij ons invullen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u van ons maximaal 6 offertes van betrouwbare, voordelige glashandels bij u in de buurt.

Dit kost u niets en u zit ook nergens aan vast, want deze service is geheel gratis en vrijblijvend. Door de offertes met elkaar te vergelijken bent u ervan verzekerd dat u niet onnodig teveel betaalt voor het plaatsen van uw dubbel glas.

Wat kan een glashandel voor u betekenen?

Vanzelfsprekend kunt u bij een glashandel ruiten kopen voor uw woning. Maar een glashandel heeft u meer te bieden.

Zo kunt u ook bij hen terecht om dubbel glas bij u thuis te laten monteren. Daarnaast bieden veel glashandels in het geval van glasschade een 24 uurs glasservice.

Om u ervan te verzekeren dat u met een kwalitatief goed glasbedrijf in zee gaat, kunt u erop letten of deze een keurmerk heeft. Dit betekent dat de glashandel is aangesloten bij een brancheorganisatie.

Is een glashandel AF- erkend, dan is deze bijvoorbeeld aangesloten bij brancheorganisatie FOSAG en moet deze dus voldoen aan hun kwaliteitseisen.

Wij hebben de belangrijkste voordelen en werkzaamheden van een glashandel nog even voor u op een rijtje gezet:

  • Het plaatsen van beglazing
  • Het bewerken van glas
  • Glas is op voorraad

Het plaatsen van beglazing

Voordat de nieuwe beglazing geplaatst kan worden, moeten de glasmaat en het kozijn nauwkeurig opgemeten worden. Dit doet de glaszetter voor u.

Bij het glasbedrijf wordt het glas vervolgens op maat gesneden, waarna de glaszetter de beglazing in uw kozijnen plaatst. Een glaszetter zorgt er dus voor dat het glas perfect op maat gesneden en geplaatst wordt.

Over het transport hoeft u zich ook geen zorgen te maken. De glashandel zorgt ervoor dat dit veilig gebeurt, iets wat zeker bij grote ruiten een bijkomend voordeel is.

Een glashandel kan u altijd voorzien van deskundig advies bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe beglazing.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Het bewerken van glas

U kunt ook bij een glashandel terecht als u speciale wensen heeft voor uw nieuwe ruiten, bijvoorbeeld gezandstraald glas. Een glashandel heeft meestal ook de kennis en materialen in huis die nodig zijn voor glasverwerking.

Zij kunnen dubbel glas voor u bewerken door het te stralen, polijsten, boren of slijpen.  

Zelf dubbel glas plaatsen of een glashandel inschakelen

Ook al bent u goedkoper uit als u uw dubbel glas bestelt bij de glashandel, wij raden u toch aan om een glaszetter of glashandel in te schakelen.

U betaalt weliswaar geen servicekosten als u zelf uw dubbel glas gaat plaatsen, het betekent wel dat u zelf verantwoordelijk bent voor het opmeten van de ruiten en kozijnen.

Het opmeten en plaatsen dient zeer nauwkeurig te gebeuren om de hoogste isolatiewaarde van uw beglazing te kunnen behalen.

Zo kan het dus zijn dat u, als u niet beschikt over de benodigde vakkennis, uiteindelijk een flinke besparing op uw energierekening misloopt door deze zware klus nu niet uit te besteden aan een specialist.

Een glashandel beschikt wel over de benodigde kennis, ervaring en materialen om het dubbel glas perfect bij u te plaatsen. U hoeft zich geen zorgen te maken of het goed geplaatst wordt en bespaart ook nog eens veel tijd.

Als u meer wilt weten over hoe de plaatsing van dubbel glas in zijn werk gaat, leest u dan ons artikel over dubbel glas plaatsen.

Vergelijken van glashandels

Vanzelfsprekend wilt u wel de laagste prijs voor de beste kwaliteit als u uw nieuwe dubbel glas laat plaatsen door een glashandel.

Door het grote aanbod aan glashandels bij u in de regio, kan het nog een hele klus zijn om de goedkoopste, beste glashandel uit te kiezen. Daar komt nog bij dat de prijzen van de glashandels sterk uiteen kunnen lopen.

Het is verstandig om de prijzen eerst met elkaar te vergelijken voor u een definitieve keuze maakt voor een glaszetter. Wij helpen u graag een eind op weg om die keuze te vergemakkelijken.

Vraag nu bij ons gratis en geheel vrijblijvend offertes op van tot maximaal 6 glashandels bij u in de buurt. U heeft de offertes binnen 2 werkdagen in huis.

Door de offertes met elkaar te vergelijken, ziet u direct welke glaszetter uw dubbel glas het voordeligst kan komen plaatsen.

U bespaart door het vergelijken van offertes al gauw tot zo’n 40% op de totale kosten voor uw dubbel glas. Dit betekent in de praktijk een besparing van tientallen euro’s!  

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top