Glasschade aan huis herstellen. Melding verzekering voor reparatie aan woning & aansprakelijkheid bespreken.

Heeft u glasschade? Dat is vervelend, maar gelukkig is de schade met een goed plan snel hersteld. En misschien kunt u overwegen om van de nood een deugd te maken en uw glas direct te vervangen door duurzaam dubbel glas.

Prijzen van nieuwe ramen

Het is aan te raden om wanneer u door een flinke schade uw beglazing moet vervangen de verschillende glassoorten eens met elkaar te vergelijken.

U kunt zo voor uzelf in kaart brengen wat de kosten en de voordelen van de verschillende glassoorten zoal zijn.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

In onderstaand overzicht geven wij u een inzicht in de gemiddelde prijzen van de verschillende glassoorten. Deze prijzen gelden per m²:

Gemiddelde prijs per m² (met btw + montage)
Draadglas € 100
Plexiglas (5mm)€ 115
Gehard Glas€ 120
Dubbel Glas (HR++)€ 130
Enkel Glas€ 140
Gelaadg Glas€ 150
Brandwerend Glas€ 450

Wanneer u door glasschade nieuwe beglazing moet laten plaatsen is het niet aan te raden om klakkeloos te kiezen voor de glassoort die u al had.

Het kan maar zo zijn dat u voor dezelfde prijs als uw oude glas nu een glassoort kunt laten plaatsen met een hogere isolatiewaarde.

Heeft u bijvoorbeeld een ruit te vervangen van 2 m² en kiest u daarbij voor HR++ glas, dan komen de totale kosten hiervoor uit op ongeveer €260,-.

Wilt u graag weten wat de prijs in uw persoonlijke situatie zal worden? Hier kunt u op een snelle en makkelijke manier achter komen:

Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van glasspecialisten bij u in de regio. Het enige wat u daarvoor  hoeft te doen is een kort offerteformulier in te vullen.

U ontvangt vervolgens van ons binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van betrouwbare glaszetters bij u in de buurt.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Door voordat u uw definitieve keuze maakt voor een glaszetter eerst meerdere offertes te vergelijken, bespaart u al gauw tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe beglazing.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Glasschade: Wat te doen?

U kent de situatie vast wel: Voetballende kinderen voor uw deur en in een onbewaakt ogenblik vliegt de bal door uw ruit. Helaas zit een ongeluk nou eenmaal vaak in een klein hoekje en is dit niet altijd te voorkomen.

Los van het feit dat de glasschade voor veel rommel zorgt, is het ook belangrijk dat de ruit zo spoedig mogelijk afgedicht wordt.

Gerelateerde Blog: 👉

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Mat Glas / Satijnglas: Wat is het, prijs per m2 & kosten voor plaatsen / vervangen, voor deuren en ramen, binnen en buiten

Gebeurt dit niet, dan bent u immers een wel erg makkelijk doelwit voor inbrekers en ook een  simpele regenbui kan voor veel aanvullende schade zorgen als er geen ruit in uw kozijn/deur zit.

Een snelle oplossing van uw glasschade is dus erg wenselijk. Wat kunt u zelf doen in het geval van glasschade?

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!
  1. Ruim de glasscherven voorzichtig op en breng de glasschade in kaart
  2. Raadpleeg uw verzekeringsmaatschappij
  3. Laat u informeren over de diverse glassoorten
  4. Zoek een glaszetter bij u in de buurt

Ruim de glasscherven voorzichtig op en breng de glasschade in kaart

Voor een snelle afhandeling van de glasschade door de verzekeringsmaatschappij kan het handig zijn als u foto’s aan kunt leveren van de glasschade en de situatie waarin deze is ontstaan voordat u iets aan de situatie heeft veranderd.

Uiteraard geldt dit alleen als de situatie dit toelaat, het is niet de bedoeling dat u onnodig risico gaat nemen.

Heeft u de situatie vastgelegd, dan is het belangrijk dat u de glasscherven zo snel mogelijk verwijdert om letsel als gevolg van de glasscherven te voorkomen.

Als de glasschade ontstaan is op een plek waar de glasscherven geen gevaar opleveren, dan kunt u de glasscherven eventueel ook laten liggen en later op een professionele wijze door een glaszetter laten verwijderen.

Raadpleeg uw verzekeringsmaatschappij

Het is verstandig om eerst uit te zoeken of u wellicht verzekerd bent voor de glasschade. Of u al dan niet verzekerd bent voor glasschade hangt af van het type verzekering dat u heeft en de oorzaak van de ontstane situatie.

Wij raden u daarom aan om eerst naar uw verzekeringsmaatschappij te bellen.

Zij kunnen u vertellen of de glasschade onder de dekking van uw polis valt en daarnaast kunnen zij u eventueel direct doorverwijzen naar een bij hen aangesloten glaszetter om de glasschade zo snel mogelijk te herstellen.

Laat u informeren over de verschillende glassoorten

Een glasschade ontstaat uiteraard nooit gepland. Ook in uw budget heeft u hier waarschijnlijk geen rekening mee gehouden.

Het is verstandig om u op de hoogte te laten stellen van de mogelijkheden en prijzen van de diverse glassoorten. Wat kost het bijvoorbeeld om een nieuwe ruit te laten zetten of een beschadigde ruit te laten herstellen?

En kiest u dan voor hetzelfde glas dat u voorheen had? Wellicht is het een goede gelegenheid om, wanneer er toch een nieuw raam gezet moet worden, uw oude raam en eventueel uw kozijn te vervangen voor bijvoorbeeld isolerend glas, geluidswerend glas of zonwerend glas.

Het vervangen van uw oude glas door een glassoort met dergelijke eigenschappen kan uw woonplezier enorm vergroten.

Zoek een glaszetter bij u in de buurt

Als u verzekerd bent, dan kunt u bij uw verzekeringsmaatschappij terecht. Zij kunnen u verder helpen bij de afhandeling en herstel van uw glasschade.

Bent u niet verzekerd, dan moet u zelf zorgen voor het herstel van uw glasschade en komen de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Dit biedt echter ook voordelen:

U kunt zelf een glaszetter kiezen die de glasschade voor u oplost. U kunt behalve op de prijs van de glaszetter nu ook selecteren op bijvoorbeeld de oproeptijd van glaszetters bij u in de buurt.

De meeste glaszetters bieden de service dat zij snel ter plekke zijn om bijvoorbeeld er in ieder geval alvast voor te zorgen dat uw gebroken ruit afgedicht wordt.

Het is verstandig om eerst een aantal glaszetters bij u in de buurt met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit.

Omdat het een tijdrovende klus is om dit zelf uit te zoeken en u natuurlijk wel graag op korte termijn een glaszetter bij u over de vloer wilt hebben, hebben wij u alvast wat voorwerk uit handen genomen.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van ons offerteformulier. U ontvangt vervolgens geheel gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes van betrouwbare glaszetters bij u in de regio. Door de offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten besparen!

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top