Gecertificeerde Glaszetter gezocht: Goedkoop glaszetten, kosten & prijzen goede ZZPer inclusief BTW. Vergelijk gratis offertes & tarieven. 

Aangezien dubbel glas van grote invloed is op de veiligheid en isolatie van uw woning spreekt het voor zich dat u niet wilt besparen op de kwaliteit.

Vergelijk daarom de specialisten bij u in de regio en kies voor de meest betrouwbare en voordelige glaszetter voor uw glaswerk. Er zijn wel tientallen glaszetters bij u in de regio werkzaam.

Kosten van een glaszetter

Zoals dat voor de meeste mensen wel geldt, bent u waarschijnlijk erg benieuwd naar de kosten van een glaszetter. Om een goed budget op te kunnen stellen is het handig om uit te gaan van de gemiddelde prijzen.

Er zijn in principe twee hoofdtaken die een glaszetter uitvoert:

De arbeidskosten van een glaszetter liggen tussen de €40,- en €60,- per uur. Zoekt u een glaszetter om schade aan uw glaswerk te herstellen (polijsten)?

Houdt u dan rekening met kosten van ongeveer €200,- per raam. Wilt u geheel nieuwe beglazing laten zetten, dan hangen de kosten van de glaszetter ook af van het type glas dat u kiest.

In onderstaand overzicht geven wij u een indicatie van de gemiddelde prijzen:

GlassoortenGemiddelde prijs per m² (inclusief btw en montage en)
Draadglas€ 100
Dubbel glas (HR++)€ 130
Gehard glas€ 120
Plexiglas (5mm)€ 115
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Zoals gezegd zijn bovenstaande prijzen gemiddelde prijzen. Gaat uw voorkeur toch uit naar het weten van de specifieke prijzen voor uw klus?

Kies er dan voor om offertes aan te vragen van een aantal glaszetters bij u in de regio en deze offertes te vergelijken. Wij helpen u daar graag een handje bij.

U kunt, geheel gratis en vrijblijvend, op onze website offertes opvragen van tot wel 6 betrouwbare glaszetters bij u in de buurt. Het prijsverschil tussen glaszetters kan soms wel oplopen tot 40%.

U kunt dus enorm besparen op de kosten door vooraf een aantal offertes met elkaar te vergelijken! U heeft de aangevraagde offertes al n 2 dagen in huis.

U versterkt uw onderhandelingspositie aanzienlijk als u op de hoogte bent van de prijzen van meerdere glaszetters bij u in de regio.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat kan een glaszetter voor mij betekenen?

Glas is een zwaar en kwetsbaar materiaal. Het behoeft dan ook geen verdere uitleg dat dit uiterst zorgvuldig en zo veilig mogelijk in het kozijn geplaatst dient te worden.

Gerelateerde Blog: 👉

Melkglas / Opaalglas: Wat is het, voor hanglamp, vass, badkamer deuren en ramen, binnen en buiten, oud en modern!

Om die reden komt een glaszetter vrijwel altijd samen met een collega, vooral bij een groot project of groot raam.

Het eerste wat een glaszetter doet, is het meten en inspecteren van uw huidige kozijn. Aan de hand hiervan zal de glaszetter u adviseren over de verschillende glassoorten, waarna de door u gekozen glassoort besteld en op maat gesneden wordt.

Zodra de glaszetter het door u bestelde glas uit de fabriek ontvangen heeft, neemt hij contact met u op om een afspraak te maken om het glas zo spoedig mogelijk te komen plaatsen.

Tijdens deze afspraak verwijdert de glaszetter eerst het oude glas en de kit. Wanneer dit klaar is kan het nieuwe glas geplaatst worden in het kozijn.

Het hangt af van het type kozijn of de plaatsing vanuit de binnenzijde of de buitenzijde van het kozijn geplaatst kan worden. Als het noodzakelijk is dat dit vanuit de buitenzijde gebeurt, kan het zijn dat de glaszetter gebruik moet maken van een steiger.

Wanneer het nieuwe glas geplaatst is in het kozijn, worden de glaslatten geplaatst en kit de glaszetter tenslotte de randen af. Deze speciale kit zorgt behalve voor bevestiging ook voor isolatie.

Deze kit zorgt er voor dat u in de winter geen last heeft van de kou die door uw ramen trekt.

Wat zijn de voordelen van een glaszetter?

Een glashandel heeft vaak glaszetters in dienst. Een glaszetter heeft een opleiding gevolgd om veilig en vakkundig alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren die komen kijken bij het plaatsen van glas.

Wanneer u een glaszetter inschakelt profiteert u dus van de volgende voordelen:

  • Kwaliteit
  • Garantie
  • U heeft er geen werk aan

Kwaliteit

Het plaatsen van  dubbel glas is een klus die zorgvuldig moet gebeuren. Zeker wanneer u isolatieglas, zoals HR++ glas, laat plaatsen, is het van groot belang dat dit perfect gebeurt om zo de optimale isolatiewaarde te behalen.

Alleen dan haalt u het hoogst mogelijk rendement uit uw nieuwe ruiten. Een glaszetter beschikt over de benodigde kennis en ervaring om deze klus perfect voor u uit te kunnen voeren.

Garantie

Natuurlijk gaat niemand ervan uit dat er iets mis gaat, maar een ongeluk zit soms nou eenmaal in een klein hoekje. Voor u is dit echter geen enkel probleem wanneer u een glaszetter heeft ingeschakeld om het glas voor u te plaatsen.

Mocht er onverhoopt toch iets misgegaan zijn tijdens het plaatsen waardoor uw raam een defect heeft, dan heeft u recht op garantie. De glaszetter vergoedt in dat geval zowel de plaatsingskosten als de nieuwe ruit.

De meeste glaszetters hanteren hiervoor een garantietermijn van 10 jaar. Voor nog meer zekerheid over de garantie, kunt u kiezen voor een glashandel die is aangesloten bij de branchevereniging FOSAG.

Voor alle glaszetters die aangesloten zijn bij de branchevereniging geldt een standaard garantieregeling van 5 jaar op een correcte plaatsing. Na afloop van de eerste garantietermijn van 5 jaar kan deze, na inspectie, nogmaals verlengd worden met 5 jaar.

Kiest u voor een glaszetter die niet aangesloten is bij de FOSAG, maak dan vooraf goede afspraken over de garantieregeling.

U heeft er geen werk meer aan

Er zitten meerdere voordelen aan het inschakelen van een glaszetter. Een groot voordeel is dat u uzelf een hoop tijd en moeite bespaart.

U hoeft zelf niet naar de klus om te kijken en loopt ook niet het risico om gewond te raken tijdens deze lastige klus.

Bovendien neemt de glaszetter ook het risico op misrekeningen (en daarmee onnodig extra hoge kosten) voor u weg, omdat de glaszetter verantwoordelijk is voor het correct opnemen van de maten.

Mocht deze onverhoopt een rekenfout gemaakt hebben, dan is hij er verantwoordelijk voor en kost deze rekenfout u in ieder geval niets.

Bespaar tot wel 40% op de kosten door glaszetters te vergelijken

U wilt zo voordelig mogelijk nieuw glas laten plaatsen, maar wel verzekerd zijn van een uitstekende kwaliteit. Hoe pakt u dit het beste aan?

Heel eenvoudig: Vraag offertes aan van maximaal 5 glaszetters bij u in de regio en vergelijk deze. Dit kost u niets en u zit nergens aan vast, want dit is bij ons geheel gratis en vrijblijvend.

Het kan u echter wel een besparing opleveren van tot wel 40% op de totaalprijs. Het is namelijk gebleken dat de prijzen van glaszetters behoorlijk uiteen lopen.

En zoals gezegd, het is geheel gratis en vrijblijvend. Zit er geen geschikte glaszetter voor u tussen? Geen enkel probleem, u kunt altijd geheel kosteloos en zonder gedoe van de offertes afzien.

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top