HR++ glas plaatsen & besparen, kosten dikte per m2 berekenen, prijzen kozijnen bestellen met dubbele subsidie berekenen.

Steeds meer mensen kiezen voor HR++ glas. Deze grotere vraag naar HR++glas heeft een gunstige uitwerking op de prijs voor HR++ glas, deze daalt.

Maar de voornaamste reden dat men tegenwoordig vaak kiest voor HR++ glas is de hoge isolatiewaarde van HR glas en de besparing die dit oplevert op de jaarlijkse energierekening.

Wilt u meer weten over de voordelen van HR++ glas en hoeveel u kunt besparen? Lees dan snel verder, wij geven u hier alle benodigde informatie.

De kosten van HR++ glas

Het is verstandig om voordat u tot aankoop van HR++ glas overgaat, vooraf een duidelijk kostenoverzicht te maken, zodat u kunt zien welke glassoort het beste past bij uw wensen en wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget.

Om u hierbij op weg te helpen, hebben wij hieronder voor u de gemiddelde prijzen voor u in een duidelijk overzicht op een rijtje gezet. De prijzen zijn allemaal inclusief montage en btw:

Type GlasGemiddelde prijs per m² met montage + btwKostenbesparing per jaar voor een woning met 20 m² aan glas*
Standaard Dubbel Glas € 115€ 140
HR€ 120€ 180
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280

*Op basis van een huishouden met een HR ketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur (dag en nacht) van 18C.

Deze richtprijzen geven u een indicatie van de prijzen per glassoort.

Overweegt u om uw gehele woning te voorzien van nieuw HR++ glas? Houdt u dan voor een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlak van 20 m² rekening met totaalkosten van €2.600.

Om een zo hoog mogelijke besparing op uw energierekening te behalen, zijn goed geïsoleerde ramen van groot belang. Deze leveren u namelijk al gauw een kostenbesparing van tot wel 20% op uw energierekening op.

Nog meer geld besparen? Dan hebben wij een tip voor u:

Vergelijk eerst offertes van meerdere glaszetters bij u in de buurt. U kunt deze offertes nu snel en makkelijk bij ons aanvragen.

Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is uw postcode en wensen invullen. Binnen 2 werkdagen heeft u dan de offertes van tot wel 6 glaszetters bij u in de regio in huis.

Door de offertes met elkaar te vergelijken, verzekert u zichzelf ervan dat u de beste deal sluit. Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Ziet u toch af van de opdracht, dan is dat geen enkel probleem.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat is Hoogrendementsglas (HR++ glas)?

HR++ glas is een isolerend dubbelglas. Het verschil met standaard dubbelglas is dat de ruimte tussen de 2 glasplaten gevuld wordt met een edelgas in plaats van met gewone lucht.

De 2 glasplaten worden bij HR++ glas aan de rand van het glas uit elkaar gehouden door een afstandhouder (bijvoorbeeld door een metalen kader).

Vervolgens worden de glasranden afgedicht met een speciale kit, waardoor een gesloten eenheid ontstaat. Bovendien is HR++ glas aan 1 zijde voorzien van een onzichtbare coating voor een optimale isolatie.

Hoe goed de isolatie van het glas is, wordt gemeten aan de hand van de U-waarde. In onderstaande tabel kunt u de U-waarden van de verschillende soorten glas aflezen. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Type GlasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard Dubbel Glas2,7
HR1,7 – 2,0
HR+1,3 – 1,6
HR++1,2
HR+++0,5 – 0,9

De voordelen van HR++ glas

HR++ glas is uitgegroeid tot de populairste soort HoogRendementsglas. Dit is te danken aan de uitstekende isolatie die HR++ biedt. Wij noemen de 3 grootste voordelen van HR++ glas nog even voor u op:

  1. HR++ glas gaat warmteverlies tegen
  2. HR++ glas zorgt voor een besparing op de energiekosten
  3. HR++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende coating

HR++ glas gaat warmteverlies tegen

Een groot voordeel van HR++ glas is dat uw woning altijd goed op temperatuur blijft. Via de ramen verliest uw woning namelijk de meeste warmte.

Door de coating op de glasplaat worden zonnestralen binnengelaten en de warmte van binnen deels weerkaatst. Het warmteverlies wordt bovendien nog extra verminderd door het edelgas tussen de glasplaten.

De isolatie door HR++ glas is door dit alles 2,5 keer beter dan wanneer uw woning voorzien is van standaard dubbelglas.

HR++ glas zorgt voor een besparing op de energiekosten

Doordat het warmteverlies in huis aanzienlijk minder is dan bij standaard dubbel glas, hoeft u de kachel minder hard te laten loeien en bespaart u dus al gauw enorm op uw energiekosten.

Deze besparing op uw energiekosten kan al wel oplopen tot €120,- per jaar, uitgaande van een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20m² aan beglazing.

Vergelijkt u HR++ glas met enkele beglazing, dan kan de besparing op uw energierekening zelfs oplopen tot wel €260,-per jaar.

HR++ is verkrijgbaar met een extra zonwerende coating

Hoeveel we ook van zonnige dagen houden, bij woningen met grote raam oppervlakken waar heel de dag de zon op schijnt, kan het al gauw onaangenaam warm en benauwd worden binnen.

HR++ glas heeft dan een verkoelende werking, omdat u kunt kiezen voor een extra zonwerende coating.

Deze coating laat minder zonlicht door dan standaard dubbel glas, waardoor uw woning op warme dagen binnen toch aangenaam koel blijft. Voor bijvoorbeeld een serre kan dit erg prettig zijn.

De meerprijs voor zo’n extra zonwerende coating bedraagt gemiddeld €30,- per m².

Voorzetramen

Is het in uw woning niet mogelijk of wenselijk om dubbelglas te plaatsen, bijvoorbeeld omdat hiervoor eerst de kozijnen moeten worden aangepast en u uw ramen graag in hun originele staat wilt behouden?

Dan is er nog een andere optie om toch de isolatie van uw woning aanzienlijk te verbeteren: voorzetramen.

Voorzetramen worden aan de binnen-of buitenzijde van uw woning bevestigd. Hiervoor is dus geen aanpassing aan uw huidige ramen of kozijnen nodig.

De isolatie door het plaatsen van voorzetramen neemt minder toe dan wanneer u zou kiezen voor HR++ glas of standaard dubbel glas, maar het voordeel is dat u uw ramen wel in de originele staat kunt behouden.

Vraag offertes aan voor voordelig HR++ glas

Hebben de voordelen van HR++ glas uw interesse gewekt en bent u benieuwd wat het laten plaatsen van HR++ glas u zou gaan kosten en opleveren?

Dan is het aan te raden niet direct met de eerste de beste glaszetter in zee te gaan, maar eerst offertes op te vragen van meerdere glaszetters bij u in de buurt.

Er worden namelijk uiteenlopende tarieven gehanteerd door de vele glaszetters. U wilt natuurlijk wel graag dat de  voordeligste glaszetter de klus voor u uitvoert.

Het zou zonde zijn als u onnodig meer moet betalen. Om snel met de voordeligste glaszetters bij u in de buurt in contact te komen, kunt u hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van tot wel 6 professionele glaszetters bij u in de buurt.

Door de offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% op de kosten besparen. Dit is een besparing die kan oplopen tot wel enkele honderden euro’s. Voor dit geld weet u vast wel een goede bestemming, bijvoorbeeld een weekendje er even lekker tussenuit!

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top