Inbraakwerend dubbel glas kosten berekenen: Prijs folie deur, raam & dikte

Zoals de naam al doet vermoeden is inbraakwerend glas zo ontwikkeld dat het moeilijk te breken is. Dit maakt het inbrekers een heel stuk moeilijker om via uw ramen uw woning binnen te dringen.

Bent u benieuwd naar de prijzen van inbraakwerend glas en hoe u dit op een professionele manier kunt laten plaatsen? Wij vertellen u hier alles over de eigenschappen, prijzen en mogelijkheden van inbraakwerend glas.

Prijzen Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas is een glassoort uit de categorie gelaagd glas. Het bestaat uit meerdere glasplaten met een laag folie ertussen, waarbij de samenstelling van het glas variabel is.

Er kan bijvoorbeeld een keuze gemaakt worden in het aantal glaslagen en tussen verschillende soorten folie. Evenals de keuzemogelijkheden zijn ook de prijzen uiteenlopend.

Hieronder geven wij u ter indicatie een overzicht van de gemiddelde meest voorkomende plaatsingskosten voor inbraakwerend glas:

Prijs per m2
Eenzijdig Gelaagd Glas€40,- tot €80
Tweezijdig Gelaagd Glas€80,- tot €120
Gelaagd Glas met extra sterk folie€100,- tot €140

Vraag eerst om advies en offertes!

Bovenstaande prijzen zijn enkel een indicatie van de gemiddelde prijzen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar van inbraakwerend glas.

Dit type glas wordt vaak, in overleg met de glasleverancier, op maat geleverd. Wij raden u daarom aan om eerst advies in te winnen bij een glaszetter over welk soort inbraakwerend glas het beste bij uw situatie past.

Deze kan u ook informeren over de bijbehorende prijzen. Vraag daarom eerst gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere glashandels bij u in de buurt.

Zo krijgt u een goed inzicht in de prijzen van de verschillende glasbedrijven en kunt u de prijzen meteen met elkaar vergelijken.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Inbraakwerend glas: Wel gelaagd, niet dik

Er doen zich twee grote misverstanden met betrekking tot inbraakwerend glas voor. Het eerste misverstand is dat vaak gedacht wordt dat dubbel glas altijd automatisch ook inbraakwerend glas is.

Dit idee klopt niet: Dubbel glas bestaat, in tegenstelling tot enkel glas, dan wel uit twee glasplaten, maar het glas is niet verstevigd. Ook deze ruiten zijn dus, weliswaar minder snel dan enkel glas, makkelijk te breken.

Het tweede misverstand is de algemene gedachte dat de inbraakwerendheid van het glas bepaald wordt door de dikte van het glas. Het gaat echter niet om de dikte, maar om de gelaagdheid van de glasplaten en de taaiheid van het folie dat ertussen zit.

Deze laatste twee bepalen uiteindelijk hoe inbraakwerend het glas is.

De werking van inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten. Onder hoge temperaturen worden deze glasplaten versmolten met een transparante, sterke laag kunststof folie.

Dit folie heeft een taaie structuur en is zeer moeilijk scheurbaar. Tijdens het productieproces wordt inbraakwerend glas doorlopend getest volgens Europese Normen.

Afhankelijk van de kracht van het glas, wordt deze aangeduid met een zogenoemde P-klasse. Deze P-klasse kan variëren van P1 tot P8. Hoe hoger de P-waarde van het glas is, hoe krachtiger het glas is.

De P-waarde van het glas vindt u ook terug op de offertes die u aanvraagt.

Wat is de kracht van inbraakwerend glas?

Door uw woning te laten voorzien van inbraakwerend glas verzekert u zich van een inbraakveilige woning. Inbraakwerend glas met de hoogste P-waarde is zelfs bestand tegen ongeveer 70 inslagen met een bijl.

Maar ook als u kiest voor inbraakwerend glas met een lagere P-waarde, vergroot u de veiligheid al enorm.

Gerelateerde Blog: 👉

Ruit Vervangen Kosten & Prijs voor Huis, Kozijnen, Dakraam, Deur & Autoglas / Carglass

Een inbreker wil namelijk het liefst zo snel mogelijk zijn slag slaan en de vertraging die hij oploopt bij een poging om een inbraakwerende ruit te breken schrikt hem hoogstwaarschijnlijk al af.

Inbraakwerend glas in combinatie met isolatieglas

Van zichzelf is inbraakwerend glas niet isolerend. Dit komt doordat er geen isolerende lucht kan zitten tussen het folie en de glasplaten.

Een combinatie van deze twee soorten glas is wel mogelijk door dubbel glas te laten plaatsen met een extra inbraakwerende laag. Zo profiteert u naast meer veiligheid ook van een goede isolatie en vergroot u uw woongenot dus dubbelop.

Bovendien bespaart u door de isolerende werking van het dubbel glas fors op uw energierekening.

Andere vormen van inbraakwerend glas

Sommige andere glassoorten hebben eveneens een inbraakwerende- of vertragende werking. Wij geven u hieronder twee voorbeelden:

 • Plexiglas: Dit is eigenlijk een kunststof en geen glas, maar is qua helderheid nauwelijks van glas te onderscheiden. Plexiglas is veel sterker en stootvaster dan glas en breekt daardoor vele malen minder snel bij bijvoorbeeld een inbraakpoging.

  Een reden voor veel mensen om echter toch niet voor plexiglas te kiezen is dat de oppervlakte van het materiaal zachter is dan glas en daardoor erg kras- en vuilgevoelig.
 • Draadglas: Hoewel het glas van draadglas vrij dun is en daardoor minder sterk dan sommige andere glassoorten, valt het glas bij een inslag toch minder snel uiteen.

  Dit is te danken aan de constructie met metalen draden die in het glas verweven zit. Hierdoor heeft draadglas zowel een brand – als inbraakvertragende werking.

 • Draadglas wordt dan ook vaak toegepast in deuren of ramen in openbare gebouwen. De prijzen voor draadglas liggen door de betrekkelijk geringe dikte van het glas lager dan de prijzen voor gelaagd inbraakwerend glas.

Gerelateerde Blog: 👉

Glassoorten voor deuren en ramen, binnen en buiten, oud en modern!

Schakel altijd een glaszetter in!

Het is absoluut niet aan te raden om inbraakwerend glas zelf te plaatsen. Wij adviseren u om inbraakwerend glas altijd te laten plaatsen door een professionele glaszetter.

Een perfecte montage is bij deze glassoort minstens zo belangrijk als de dikte van het glas. Wilt u meer weten over de eigenschappen en prijzen van inbraakwerend glas?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere glasspecialisten binnen uw regio. U kunt hun adviezen en prijzen dan op uw gemak bekijken en vergelijken en zo de keuze maken voor de beste glaszetter voor uw klus.

Naast dat u het uzelf een stuk makkelijker maakt door deze offertes bij ons op te vragen, kunt u door de prijzen goed te vergelijken tot wel 40% besparen op de totaalprijs van uw inbraakwerend glas!

 • Betrouwbare glaszetters

 • Gratis en vrijblijvend

 • Maatwerk offertes

 • Lokale glaszetters

 • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top