Veiligheidsglas kosten op maat per m2 / 3,4,6,8 mm, gelaagd op maat bestellen. Waneer dubbele deur op maat plaatsen?

Wat kost veiligheidsglas gemiddeld en wat zijn de verschillen? Er zijn veel verschillende soorten en maten veiligheidsglas.

Hoe en door wie kunt u uw veiligheidsglas zo voordelig en zo goed mogelijk laten plaatsen?

Verschillen in prijzen

Een exacte gemiddelde prijs voor veiligheidsglas is niet te noemen. Dit komt doordat verschillende soorten enkel of dubbel glas met deze term aangeduid kunnen worden.

Gaan we uit van de 2 meest gebruikte soorten veiligheidsglas, te weten gehard en gelaagd glas, dan is er wel een indicatie van de gemiddelde prijs  te noemen:

  • gehard glas, niet gelaagd: vanaf € 40 per m2
  • gelaagd met extra folie voor gehard glas: vanaf € 100 per m2
  • gelaagd glas, éénzijdig: vanaf € 40 per m2
  • gelaagd glas, tweezijdig: vanaf € 80 per m2

Is veiligheidsglas voor mij een goede keuze?

Er kunnen diverse redenen zijn om voor veiligheidsglas te kiezen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Denkt u bij het plaatsen van veiligheidsglas in een binnendeur bijvoorbeeld aan een deur die nogal eens door de kinderen wordt dichtgegooid.

Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren.

Het plaatsen van veiligheidsglas in een buitendeur kan aantrekkelijk zijn door de inbraakwerende en isolerende werking.

Voor een passend antwoord op bovenstaande vraag is het daarom aan te raden om voordat u tot aanschaf overgaat een glasspecialist om deskundig advies te vragen.

Een glasspecialist kan u adviseren of veiligheidsglas een optie voor u is en zoja welk soort veiligheidsglas voor u het meest geschikt zou zijn.

U kunt snel met glaszetters in uw regio in contact komen door het aanvragen van offertes. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. U kiest zelf de glaszetter met de voor u beste offerte.

Verschillende typen veiligheidsglas

Veiligheidsglas is speciaal ontworpen om veilig te breken en/of grote krachten te weerstaan. Door deze eigenschappen wordt veiligheidsglas veel toegepast in gebouwen (denk bijvoorbeeld aan scholen, kinderdagverblijven), op openbare plaatsen en op straat.

Tegenwoordig kiezen ook steeds meer particulieren regelmatig voor een bepaalde vorm van veiligheidsglas in hun woning. Wij zullen de volgende soorten veiligheidsglas nader voor u toelichten:

Gelaagd glas

Het meest gebruikte type veiligheidsglas is gelaagd glas. Dit type veiligheidsglas wordt gemaakt door 2 of meer glasplaten aan elkaar te smelten door middel van een sterke folie.

Dit glas zal daardoor bij een harde klap nooit in zijn geheel breken; er kan hooguit een ster in de ruit ontstaan, maar de glasscherven zullen altijd aan het folie blijven plakken.

Het is dan ook zeer lastig om een gelaagde glasplaat geheel kapot te krijgen. Om die reden noemt men dit type veiligheidsglas ook wel inbraakwerend glas.

Bij de prijs voor gelaagd glas moet u denken aan een vanafprijs van €40 per m2. Wilt u een zeer sterke soort gelaagd glas, dan moet u rekenen op een prijs vanaf €100 per m2.

Gehard glas

Gehard glas  bestaat meestal uit één enkele glasplaat. Dit in tegenstelling tot gelaagd glas, dat zoals u inmiddels weet uit 2 lagen bestaat.

Gehard glas is vrijwel onbreekbaar doordat het door extreme verhitting “op spanning” wordt gebracht. Breekt gehard glas toch, dan gebeurt dat op een zo veilig mogelijke manier:

Het breekt in duizenden kleine stukjes zonder scherpe rand. Dit voorkomt nare verwondingen. Daarom is gehard glas zeer geschikt als veiligheidsglas, dat veel wordt toegepast in openbare ruimtes.

Het bekendste voorbeeld van gehard glas in de openbare ruimte is wel het glas in het bushokje.

Ook in uw woning kunt u ervoor kiezen om op sommige plaatsen gehard glas te laten plaatsen. Gehard glas kunt u al vanaf €40 per m2 laten plaatsen.

Draadglas

Zoals de naam al doet vermoeden is draadglas een glassoort waarin metalen draden zijn verwerkt. Deze draden voorkomen dat dit glas niet meteen uiteenvalt zodra het barst.

Naast dat draadglas veiliger is dan gewoon glas, werkt het daardoor ook  inbraakvertragend. Doordat draadglas een vrij dunne glassoort is, is het daarbij ook nog eens relatief goedkoop.

Draadglas is al beschikbaar vanaf € 40 per m2.

Brandwerend glas

Brandwerend of -vertragend glas is speciaal ontwikkeld om brandontwikkeling zoveel mogelijk tegen te kunnen gaan. Bij blootstelling aan brand valt dit glas dan ook minder snel uiteen dan andere glassoorten.

Bovendien is deze glassoort bestand tegen heftige temperatuurstijgingen en laat deze minder rook en/of vlammen door.

De verspreiding van brand wordt  langer tegengegaan naarmate de kwaliteit van het brandwerende glas hoger is. De productie van brandwerend glas is een kostbaar proces is.

Houd u er daarom rekening mee dat de prijzen van brandwerend glas hoger liggen dan voor de andere soorten veiligheidsglas. De prijzen van brandwerend glas liggen tussen de €250 en €500 per m2.

Plexiglas: veiliger, maar eigenlijk geen echt glas

Hoewel de naam u zomaar op het verkeerde been zou kunnen zetten, is plexiglas eigenlijk helemaal geen echt glas, maar een kunststofsoort (acrylaat).

Dit kunststof is echter dusdanig doorzichtig en licht dat het nauwelijks van echt glas te onderscheiden is. Plexiglas is veel handzamer, sterker en duurzamer dan echt glas.

Tel daarbij als voordeel nog op dat het veel lichter en stootvaster is dan echt glas. Het is dan ook een veel gebruikte glassoort  voor los te monteren voorzetramen en voor ramen in caravans, carports,windschermen en bijvoorbeeld aquaria/terraria.

Vanaf ongeveer €50 per m2 kunt u al plexiglas met een dikte van 3mm laten plaatsen.

Vraag nu gratis veiligheidsglas offertes aan!

Zoals u nu waarschijnlijk al wel gemerkt heeft, zijn er vele keuzemogelijkheden op het gebied van veiligheidsglas. Vanzelfsprekend wilt u graag weten wat voor u de juiste keuze zou zijn.

U kunt hiervoor het best een gratis offerte aanvragen bij verschillende glaszetters in uw regio. Zo krijgt u alle benodigde informatie over de prijzen van de verschillende glassoorten en de mogelijkheden die zij u kunnen bieden.

U kunt door vooraf offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken al snel tot wel 40% op de totaalprijs van veiligheidsglas besparen.

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top