Voorzetramen: Nadelen, Isolatiewaarde, Kosten & Prijzen voor Bevestigen aan Aluminium en Houten Kozijnen

U wilt graag een goed geïsoleerd huis, maar het plaatsen van dubbel glas behoort voor uw woning niet tot de mogelijkheden? Dan bieden voorzetramen u wellicht de oplossing. Lees snel verder voor alle mogelijkheden en niet te vergeten de daarbij behorende kosten.

De kosten van voorzetramen

Voorzetramen worden meestal voor kleine ramen geplaatst. Doordat de afmetingen kleiner zijn, zijn de kosten voor voorzetramen vaak lager.

Gemiddeld moet u voor het plaatsen van voorzetramen rekening houden met een prijs van €100 – €140 per m². Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Alle genoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw:

ProjectGemiddelde prijzen met btw, materiaal + montageVoordeel 
Keukenramen (40x40cm)€80 – €100U bespaart €10 – €15 per jaar 
Woonkamer- raam (250x200cm)€450 – €550U bespaart €45 – €60 per jaar
Veiligheidsglas (40x40cm)€100 – €150U bespaart €10 – €15 per jaar Voorkomt ernstige verwondingen 

Het is aan te raden om uw glas te laten plaatsen door een specialist. Het plaatsen van voorzetramen is vakwerk en vereist veel nauwkeurigheid.

Een specialist kan u van deskundig advies voorzien en u de hoogste kwaliteit bieden. Het is verstandig om voordat u de klus uitbesteedt de prijzen van meerdere glaszetters bij u in de regio met elkaar te vergelijken.

Het is namelijk gebleken dat de prijzen van glaszetters sterk uiteen kunnen lopen. Het vergelijken van de prijzen kan een tijdrovende, lastige klus zijn:

Allereerst het uitzoeken welke glaszetters er bij u in de buurt werkzaam zijn, vervolgens overal offertes aanvragen en tenslotte moet u deze nog met elkaar gaan vergelijken op prijs/kwaliteitverhouding.

Dit kan gelukkig ook makkelijker. Wij hebben dit allemaal al voor u uitgezocht. U kunt bij ons gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes van betrouwbare glaszetters bij u in de regio aanvragen en deze met elkaar vergelijken.

Binnen 2 werkdagen heeft u dan de offertes van tot wel 6 betrouwbare glaszetters bij u in de regio in huis. Door het vergelijken van de offertes weet u direct wie de voordeligste glaszetter is.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Zo bespaart u al gauw tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe voorzetraam.

voorzetglas dubbelglas tips amsterdam

Wat zijn de nadelen van voorzetramen?

De nadelen van voorzetramen zijn:

 • Minder esthetisch
 • Ruimteverlies
 • Extra onderhoud
 • Vochtproblemen
 • Beperktere ventilatie
 • Kosten
 • Minder geluidsisolatie
 • Installatieproblemen
 • Warmteverlies
 • Kortere levensduur

Minder Esthetisch: Ze kunnen minder fraai ogen dan traditionele ramen.

Ruimteverlies: Ze nemen wat ruimte in beslag, waardoor je vensterbank bijvoorbeeld kleiner wordt.

Onderhoud: Stof en vuil kunnen zich tussen het voorzetraam en het bestaande raam ophopen, wat extra schoonmaak vergt.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Vochtproblemen: Zonder goede ventilatie kan er condens ontstaan tussen het voorzetraam en het oorspronkelijke raam.

Beperktere Ventilatie: Het kan lastiger worden om te ventileren, zeker als het voorzetraam niet opengaat.

Kosten: De initiële investering kan relatief hoog zijn, vooral bij maatwerk.

Minder Geluidsisolatie: Ze bieden niet dezelfde geluidsisolatie als dubbel of driedubbel glas.

Installatie: Een verkeerde installatie kan leiden tot prestatieproblemen.

Warmteverlies: Hoewel ze de isolatie verbeteren, zijn er betere oplossingen zoals dubbelglas die meer energie-efficiëntie bieden.

Levensduur: Ze kunnen een kortere levensduur hebben dan andere glasoplossingen, afhankelijk van het materiaal en de installatie.

Wat is de isolatiewaarde van voorzetramen?

Zo, even over voorzetramen: door eentje te plaatsen, boost je de isolatie van je raam. Nu, over isolatiewaarden gesproken, die worden uitgedrukt in zo’n moeilijke term: warmtegeleidingscoëfficiënt. Denk hierbij simpel: hoe lager het getal, hoe beter het isoleert. Ons plexiglas zit op een nette 0,19 W/(Km), terwijl normaal enkel glas 0,80 W/(Km) heeft. Best een verschil, toch? En ons polycarbonaat zit ook dichtbij met 0,20 W/(K*m).

Nu is er ook nog zoiets als de U-waarde. Deze hangt samen met hoe dik het materiaal is. Ook hier geldt weer: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. En om het je gemakkelijk te maken, hier de waarden voor plexiglas, polycarbonaat en glas:

Type GlasU-Waarde
Combinatie enkelglas (4 mm) met voorzetraam (4 mm plexiglas)2,7 W/(m^2*K)
Dubbel glas (standaard)2,8 W/(m^2*K)
Combinatie enkelglas (4 mm) met voorzetraam (4 mm polycarbonaat)2,8 W/(m^2*K
Enkelglas / glas in lood (4 mm)5,7 W/(m^2*K)

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat is een voorzetraam?

Eigenlijk verraadt de naam het al wel een klein beetje: Een voorzetraam is een extra ruit die achter of voor uw huidige raam wordt geplaatst.

Het is tevens een goedkoop alternatief voor het plaatsen van dubbel glas. Soms is het namelijk simpelweg niet mogelijk om dubbel glas te laten plaatsen, bijvoorbeeld als uw woning omhoog schuivende ramen heeft of omdat het een monumentaal of historisch pand is.

Ook in die gevallen is het plaatsen van een voorzetraam een goed alternatief. Een veelgenoemd nadeel aan het hebben van enkel glas is de slechte isolatie.

Het plaatsen van een voorzetraam is een uitstekende oplossing voor dit probleem. Warmte en geluid worden uitstekend geïsoleerd door middel van een rubberen afdichting.

Meestal hebben voorzetramen een aluminium of kunststof profiel.Ze zijn verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL-kleuren. Aan de hand van onderstaande 3 vragen lichten wij de voordelen van voorzetramen graag nader voor u toe:

 1. Hoe werkt een voorzetraam?
 2. Wanneer is een voorzetraam een goede optie?
 3. Wat kan ik besparen door een voorzetraam?

Hoe werkt een voorzetraam?

De werking van een voorzetraam voor uw enkele beglazing kunt u het best vergelijken met de werking van dubbel glas.

Het voorzetraam wordt een stukje van de enkele beglazing af geplaatst, waardoor er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen de 2 glasplaten. Warmte en geluid worden zo stukken beter geïsoleerd.

Het comfort van uw woning wordt daarmee enorm vergroot doordat u geen last meer zult hebben van o.a. tocht en kou die voorheen door uw ramen uw woning binnenstroomde.

Wanneer is een voorzetraam een goede optie?

Als u uw huis wilt voorzien van een betere isolatie en het niet mogelijk is om dubbel glas te laten plaatsen, dan is het laten plaatsen van een voorzetraam voor uw enkele beglazing een uitstekend alternatief.

Hiervoor zijn namelijk geen aanpassingen aan uw kozijn of raam nodig. Dit in tegenstelling tot dubbel glas, waarvoor in een oude woning vaak wel eerst het een en ander moet worden aangepast.

Buiten dat dit lang niet altijd mogelijk is, is het ook niet per definitie altijd wenselijk.

Denkt u bijvoorbeeld aan een monumentale woning waarvan het aanzicht niet mag veranderen of die prachtige glas-in-lood-ramen die u graag wilt behouden, omdat zij uw huis juist die bijzondere uitstraling geven.

Door een voorzetraam te plaatsen kunt u uw ramen en kozijnen onaangeroerd laten, maar wel het wooncomfort van uw woning vergroten doordat de warmte voortaan in uw woning blijft en u de tocht juist buiten de deur houdt.

Wat kan ik besparen door een voorzetraam?

ProjectU bespaart
Keukenramen (40x40cm)€10 – €15 per jaar 
Woonkamer- raam (250x200cm)€45 – €60 per jaar
Veiligheidsglas (40x40cm)€10 – €15 per jaar

Naast dat het een heel stuk aangenamer wonen is in een tochtvrije woning, kunt u door te kiezen voor een voorzetraam ook nog eens besparen op uw energierekening.

Een voorbeeld: Ten opzichte van enkele beglazing  bespaart u met een voorzetraam in een standaard rijtjeshuis met 20m² aan beglazing tot wel €140,- per jaar op uw stookkosten.

U leest de isolatiewaarde van uw glas af aan de zogeheten U-waarde.Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van het glas is. De U-waarde van enkele beglazing is 5,7.

De U-waarde van een voorzetraam is te vergelijken met die van standaard dubbel glas, deze U-waarde ligt rond de 2,7.

Voorzetramen:brandvertragend en inbraakwerend

Behalve dat voorzetramen door hun hoge isolatiewaarde zorgen voor extra isolatie van uw woning, bieden zij nog een groot voordeel: Voorzetramen werken brandvertragend en inbraakwerend.

Enkel glas springt razendsnel bij blootstelling aan grote hitte. Voorzetramen bieden hier bescherming tegen. Daarnaast werken voorzetramen inbraakwerend.

Het is erg lastig om een raam met een voorzetraam kapot te krijgen. U vergroot naast de al eerder genoemde voordelen dus ook uw veiligheidsgevoel in uw woning als u voorzetramen plaatst.

HR++ glas

Voor een optimale isolatie van uw woning en een zo hoog mogelijke besparing op uw energierekening, zou u kunnen overwegen om uw woning te voorzien van HR++ glas (Hoogrendementsglas).

Het kan zijn dat uw kozijnen daarvoor eerst moeten worden aangepast, dit in tegenstelling tot wanneer u kiest voor het laten plaatsen van een voorzetraam.

U bespaart met een voorzetraam op de kosten voor het aanpassen van uw kozijnen, maar de uiteindelijke besparing op jaarbasis is bij HR++ glas wel hoger dan bij voorzetramen.

HR++ glas is zeer goed isolerend dubbel glas dat aan 1 zijde voorzien is van een onzichtbare, zonwerende coating en waarbij bovendien de ruimte tussen de 2 glasplaten gevuld is met een edelgas in plaats van met gewone lucht.

De besparing bij een gemiddeld rijtjeshuis van 20m² komt hierdoor al gauw op zo’n €260,-. Gemiddeld kost HR++ glas €130,- per m². De gemaakte kosten haalt u er dus relatief snel weer uit.


Waar kan ik voorzetramen kopen?

Je kunt voorzetramen kopen bij gespecialiseerde glaszetters, bouwmarkten, of bij online aanbieders.
Zorg altijd voor een goed advies voordat je een aankoop doet. Het is handig om verschillende offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt!

Hoeveel rekent een glaszetter per uur en per dag?

Een glaszetter rekent gemiddeld tussen de €40 en €60 per uur en tussen de €320 en €480 voor een hele dag.
Het kan zijn dat er extra kosten bijkomen voor materiaal of voorrijkosten. Daarom is het altijd handig om vooraf een offerte op te vragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zijn er subsidies voor voorzetramen?

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor het plaatsen van voorzetramen. Dit kan je gemiddeld zo’n €30 tot €50 per m2 besparen.
De overheid stimuleert energiebesparing en het verduurzamen van woningen. Check altijd de lokale regelgeving of je in aanmerking komt voor deze subsidies!

Hoe vraag ik subsidies aan voor voorzetramen?

Om subsidies voor voorzetramen aan te vragen, moet je naar de website van je gemeente of de Rijksoverheid gaan en de instructies volgen voor energiebesparende maatregelen.
Het is een goed idee om je eerst goed te laten informeren door een specialist of de gemeente zelf. Ze kunnen je vaak wegwijs maken in de beschikbare subsidies en je helpen met de aanvraag.

Wat zijn de voordelen van voorzetramen?

De voordelen van voorzetramen zijn onder andere betere isolatie, geluidsreductie en behoud van originele ramen.
Voor huizen met enkel glas of oude panden is dit een efficiënte en kosteneffectieve manier om de energieprestatie te verbeteren zonder ingrijpende renovaties.

Wat zijn de nadelen van voorzetramen?

Mogelijke nadelen zijn minder esthetisch aanzicht en soms condensvorming tussen het originele raam en het voorzetraam.
Toch zijn veel van deze nadelen te minimaliseren met een correcte installatie en de juiste keuze van materialen. Overleg altijd met een specialist voor de beste aanpak.

Zijn voorzetramen energiezuinig?

Ja, voorzetramen zijn zeker energiezuinig en kunnen helpen bij het verminderen van je stookkosten.
Het is een uitstekende oplossing voor het verhogen van de isolatiewaarde van je woning, vooral als je in een ouder huis woont met enkel glas.

Hoe bereken ik de besparingen van het gebruik van voorzetramen?

De besparingen kunnen worden berekend door het verschil in energiekosten vóór en na de installatie van voorzetramen te vergelijken. Gemiddeld kun je rekenen op een besparing van €50 tot €100 per jaar.
Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je woning en je stookgedrag. Na een paar jaar heb je je investering al terugverdiend!

Hoe lang gaan voorzetramen mee?

Voorzetramen hebben een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar, afhankelijk van het onderhoud en de kwaliteit van de materialen.
Goed onderhoud en regelmatige controle kunnen de levensduur aanzienlijk verlengen. Ze zijn een duurzame keuze voor je woning!

Zijn voorzetramen duurzaam?

Ja, voorzetramen zijn duurzaam, zowel in termen van levensduur als van energiebesparing.
Ze helpen niet alleen de warmte binnen te houden in de winter, maar kunnen ook bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot door het verminderen van energieverbruik.

Isoleren voorzetramen goed?

Ja, voorzetramen bieden uitstekende isolatie en kunnen helpen om je woning zowel thermisch als akoestisch te isoleren.
Ze zijn een eenvoudige manier om de isolatiewaarde van oudere huizen te verhogen zonder de structuur van het huis te veranderen.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Maken voorzetramen het huis warmer?

Ja, voorzetramen helpen warmteverlies te voorkomen, waardoor je huis in de winter warmer blijft.
Dit leidt niet alleen tot een comfortabeler woonklimaat, maar ook tot lagere stookkosten en een vermindering van energieverbruik.

Maken voorzetramen het huis koeler in de zomer?

Ja, voorzetramen kunnen helpen om warmte buiten te houden in de zomer, waardoor je huis koeler blijft.
Ze werken als een extra barrière tegen de hitte, waardoor het binnenklimaat aangenamer wordt, vooral tijdens hete zomerdagen.

Zijn voorzetramen hittebestendig?

Ja, voorzetramen zijn hittebestendig en bieden bescherming tegen zowel koude als warmte van buitenaf.
Ze kunnen helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur, wat bijdraagt aan een comfortabeler leefklimaat en besparing op energiekosten.

Zijn voorzetramen koudebestendig?

Ja, voorzetramen zijn ontworpen om koude lucht buiten te houden, vooral tijdens de wintermaanden.
Dankzij hun isolerende eigenschappen helpen ze de binnentemperatuur stabiel te houden, wat leidt tot minder stookkosten.

Zijn voorzetramen UV-bestendig?

Ja, veel voorzetramen zijn behandeld of gemaakt van materialen die UV-stralen weerkaatsen of absorberen.
Dit beschermt niet alleen het interieur van je huis tegen zonneschade, maar helpt ook bij het behoud van de kleur en integriteit van het raam zelf.

Hoe bestendig zijn voorzetramen tegen UV-stralen?

Voorzetramen zijn over het algemeen zeer bestendig tegen UV-stralen.
Door hun speciale behandeling of het gebruik van UV-bestendige materialen bieden ze uitstekende bescherming tegen de schadelijke effecten van zonlicht.

Zijn voorzetramen sterk?

Ja, voorzetramen zijn ontworpen om duurzaam en sterk te zijn, bestand tegen dagelijks gebruik en weersinvloeden.
Hoewel ze niet onbreekbaar zijn, bieden ze een extra laag bescherming en veiligheid voor je woning.

Zijn voorzetramen onbreekbaar?

Nee, voorzetramen zijn niet volledig onbreekbaar, maar ze zijn wel zeer duurzaam en bestand tegen normale druk en impact.
Het is altijd belangrijk om ze zorgvuldig te behandelen en te zorgen voor regelmatig onderhoud om hun levensduur te verlengen.

Zijn voorzetramen fragiel?

Nee, voorzetramen zijn over het algemeen stevig en bestand tegen dagelijkse belastingen.
Hoewel ze met zorg moeten worden behandeld tijdens de installatie en het onderhoud, zijn ze ontworpen om jarenlang mee te gaan.

Hoe dik zijn voorzetramen?

Voorzetramen hebben een gemiddelde dikte van 4 tot 6 mm.
De exacte dikte kan variëren afhankelijk van het type en het beoogde gebruik. Het is raadzaam om de specificaties van de fabrikant te raadplegen voor specifieke informatie.

Hoe bereken ik de dikte van voorzetramen?

De dikte van voorzetramen kan worden bepaald door direct te meten met een meetlint of schuifmaat.
Meestal zijn de specificaties van de dikte ook te vinden in de productinformatie van de fabrikant. Het kiezen van de juiste dikte is essentieel voor optimale prestaties en isolatie.

Wat is het gewicht van voorzetramen?

Het gemiddelde gewicht van voorzetramen varieert afhankelijk van het formaat en het materiaal, maar een standaard voorzetraam kan tussen de 15 en 25 kg wegen.
Het exacte gewicht hangt ook af van extra functies of behandelingen die het raam heeft ondergaan. Zorg altijd voor de juiste ondersteuning bij installatie.

Kan ik voorzetramen op maat laten maken?

Ja, de meeste leveranciers bieden op maat gemaakte voorzetramen aan om perfect aan te sluiten bij de afmetingen en behoeften van je woning.
Het hebben van op maat gemaakte ramen kan helpen om de best mogelijke isolatie en pasvorm te garanderen, wat leidt tot betere energie-efficiëntie.

Hoe maak ik aangepaste voorzetramen?

Het op maat maken van voorzetramen vereist meestal samenwerking met een professionele leverancier.
Zij zullen de exacte metingen van het gewenste gebied nemen en de ramen produceren op basis van die specificaties. Het is essentieel om accurate metingen te hebben om de beste pasvorm te garanderen.

Hoe installeer ik voorzetramen?

Voorzetramen worden meestal geïnstalleerd aan de binnenzijde van het bestaande raam met behulp van schroeven of clips.
Het is altijd een goed idee om de installatiehandleiding van de fabrikant te volgen of een professional in te huren om te zorgen voor een correcte en veilige installatie.

Hoeveel kost het om voorzetramen te installeren?

Het installeren van voorzetramen kost gemiddeld tussen de €50 en €150 per raam, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de installatie.
Bedenk dat het inhuren van een professional je kan besparen op potentiële problemen of fouten in de toekomst.

Hoe polijst ik voorzetramen?

Voorzetramen kunnen worden gepolijst met een zachte doek en een niet-schurend reinigingsmiddel om krassen en vlekken te verwijderen.
Regelmatig polijsten helpt de helderheid te behouden en verlengt de levensduur van het raam.

Hoe maak ik voorzetramen schoon?

Om voorzetramen te reinigen, gebruik je een zachte doek en een milde zeepoplossing of specifieke raamreiniger. Wrijf zachtjes in cirkelvormige bewegingen en vermijd schurende materialen die het oppervlak kunnen krassen.
Regelmatige reiniging helpt niet alleen om uw ramen helder te houden, maar verlengt ook hun levensduur en prestaties.

Hoe verwijder ik krassen van voorzetramen?

Om lichte krassen van voorzetramen te verwijderen, kunt u een kunststof polijstpasta gebruiken, gevolgd door een zachte doek. Voor diepere krassen is het raadzaam een professional te raadplegen.
Hoewel het mogelijk is om lichte krassen zelf te behandelen, kan een professional advies geven over de beste behandelingsmethoden voor meer uitdagende beschadigingen.

Hoe maak ik voorzetramen weer helder?

Om de helderheid van voorzetramen te herstellen, kun je ze reinigen met een mengsel van witte azijn en water en vervolgens droogwrijven met een zachte doek.
Vuil en vlekken kunnen zich in de loop van de tijd ophopen op voorzetramen, maar regelmatige reiniging met eenvoudige huishoudelijke oplossingen kan hun helderheid herstellen.

Is het eenvoudig om voorzetramen te repareren?

Reparatie van voorzetramen hangt af van de aard van de schade. Kleine krasjes of vlekken zijn vaak eenvoudig zelf te behandelen, maar voor grotere schade of breuken is het raadzaam een professional te raadplegen.
Hoewel voorzetramen duurzaam zijn, is het belangrijk om eventuele schade zo snel mogelijk aan te pakken om verdere problemen te voorkomen.

Hoe repareer ik voorzetramen?

Voor oppervlakkige schade aan voorzetramen, zoals lichte krassen, kunt u een specifieke polijst- of reparatieset gebruiken. Bij ernstigere beschadigingen is het echter beter om de hulp in te roepen van een glasexpert.
Regelmatige inspecties en onderhoud kunnen helpen om schade vroegtijdig te herkennen en te repareren, waardoor de levensduur van uw voorzetramen wordt verlengd.

Hoe onderhoud ik voorzetramen?

Het onderhouden van voorzetramen omvat regelmatige reiniging, inspectie op schade, en ervoor zorgen dat de afdichtingen en bevestigingsmiddelen in goede staat verkeren.
Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw ramen maar zorgt ook voor optimale prestaties en energie-efficiëntie.

Hoe zit het met het onderhoud van voorzetramen?

Het onderhoud van voorzetramen is vrij eenvoudig. Regelmatig reinigen met een milde zeepoplossing en controleren op eventuele schade is meestal voldoende. Eventuele beschadigde afdichtingen of onderdelen moeten tijdig worden vervangen.
Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw voorzetramen er niet alleen goed uitzien, maar ook efficiënt blijven werken, wat kan bijdragen aan energiebesparing en comfort in uw woning.

Wat kost het onderhoud van voorzetramen?

Gemiddeld kosten de basisonderhoudswerkzaamheden voor voorzetramen tussen de €20 en €50 per raam, afhankelijk van de grootte en het type raam. Dit is inclusief reiniging en inspectie.
Het is een relatief kleine investering, maar regelmatig onderhoud kan op de lange termijn grotere reparatiekosten voorkomen en zorgt voor een verlengde levensduur van de ramen.

Kunnen voorzetramen op ramen worden gebruikt?

Ja, voorzetramen zijn speciaal ontworpen om over bestaande ramen te worden geplaatst, waardoor ze een extra isolatielaag bieden zonder dat het nodig is het originele raam te vervangen.
Dit is een populaire keuze voor historische gebouwen of huizen waar het vervangen van originele ramen geen optie is vanwege esthetische of bouwvoorschriften.

Kunnen voorzetramen op deuren worden gebruikt?

Ja, voorzetramen kunnen ook op deuren worden geïnstalleerd, vooral als extra isolatie of beveiliging gewenst is zonder de originele deur te vervangen.
Het is een praktische oplossing die zorgt voor betere energie-efficiëntie en beveiliging zonder grote renovaties of vervangingen.

Kunnen voorzetramen worden geverfd?

Ja, voorzetramen kunnen worden geverfd, maar het is belangrijk om de juiste verf en voorbereidingsmethoden te gebruiken om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en lang meegaat.
Als u overweegt uw voorzetramen te verven, overweeg dan om een ​​professional te raadplegen om het best mogelijke resultaat te garanderen.

Hoe snijd ik voorzetramen?

Het snijden van voorzetramen vereist speciaal gereedschap en nauwkeurigheid. Gebruik een glassnijder en zorg ervoor dat u de juiste veiligheidsprocedures volgt om verwondingen of schade te voorkomen.
Als u niet bekend bent met het snijden van glas, is het aan te raden om een professional in te schakelen of een cursus te volgen om ongelukken te voorkomen.

Hoe boor ik in voorzetramen?

Het boren in voorzetramen vereist een speciale glasboor en veel voorzichtigheid. Zorg ervoor dat u langzaam boort en het glas constant koelt met water om oververhitting en breken te voorkomen.
Omdat het boren in glas riskant kan zijn, is het raadzaam om voorzichtig te werk te gaan of een professional te raadplegen.

Wat is het gewicht van voorzetramen?

Het gewicht van voorzetramen varieert afhankelijk van hun grootte en dikte, maar gemiddeld weegt een vierkante meter voorzetraam ongeveer 10 tot 15 kilogram.
Het is altijd goed om het exacte gewicht te kennen, vooral als je van plan bent ze zelf te installeren of te verplaatsen. Dit helpt om eventuele blessures of schade te voorkomen.

Kan ik voorzetramen op maat laten maken?

Ja, voorzetramen kunnen op maat worden gemaakt om perfect te passen in de bestaande raamopeningen van uw woning of bedrijf.
Het op maat laten maken van voorzetramen zorgt voor een strakkere pasvorm, wat leidt tot betere isolatie en esthetiek. Het is wel iets duurder dan standaardmaten, maar vaak de moeite waard voor het resultaat.

Hoe maak ik zelf voorzetramen?

Het zelf maken van voorzetramen vereist gedetailleerde metingen, de juiste materialen en gereedschappen, en enige ervaring met glasbewerking.
Hoewel het mogelijk is voor een ervaren doe-het-zelver, is het raadzaam om voorzichtig te zijn en de nodige veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Een cursus of workshop kan ook nuttig zijn.

Hoe installeer ik voorzetramen?

Voorzetramen worden meestal aan de binnenkant van bestaande ramen geplaatst, bevestigd met clips, schroeven of een ander bevestigingssysteem.
Het is essentieel om nauwkeurige metingen te doen en de instructies van de fabrikant te volgen. Als je je niet op je gemak voelt bij de installatie, overweeg dan professionele installatie voor het beste resultaat.

Wat kost het om voorzetramen te installeren?

Het installeren van voorzetramen kost gemiddeld tussen de €50 en €150 per raam, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de installatie.
Professionele installatie zorgt voor een correcte plaatsing en optimale prestaties van het voorzetraam. Hoewel het in eerste instantie een investering is, kan het op de lange termijn besparingen opleveren op energiekosten.

Hoe polijst ik voorzetramen?

Het polijsten van voorzetramen kan gedaan worden met speciale glaspolijstmiddelen en een zachte doek.
Dit helpt om het glas helder te houden en kleine oppervlakkige krassen te verwijderen. Regelmatig polijsten zorgt ervoor dat je voorzetramen er jarenlang goed uitzien en optimaal presteren.

Wat zijn de stappen om voorzetramen te reinigen?

Het reinigen van voorzetramen vereist een zachte doek, milde zeepoplossing en water. Vermijd schurende reinigingsmiddelen die het glas kunnen beschadigen.
Het regelmatig schoonmaken van je voorzetramen zorgt niet alleen voor een helder zicht maar verlengt ook de levensduur en efficiëntie van de ramen.

Hoe verwijder ik krassen uit voorzetramen?

Krassen uit voorzetramen kunnen verwijderd worden met een speciale glaskrasverwijderaar en een zachte doek.
Zorg altijd voor een zachte behandeling om verdere beschadiging te voorkomen. Diepe krassen zijn moeilijker te verwijderen en kunnen professionele aandacht vereisen.

Hoe maak ik voorzetramen weer helder?

Het helder maken van voorzetramen kan door ze regelmatig te reinigen met een milde zeepoplossing en helder water. Voor hardnekkige vlekken kan een glasreiniger nuttig zijn.
Een helder voorzetraam zorgt niet alleen voor een goed uitzicht, maar draagt ook bij aan het esthetische uiterlijk van je huis.

Is het makkelijk om voorzetramen te repareren?

Reparaties aan voorzetramen hangen af van de schade. Kleine krasjes of vlekken zijn vaak eenvoudig te verhelpen, maar gebroken of gebarsten glas kan vervanging vereisen.
Bij twijfel is het raadzaam om een specialist te raadplegen om verdere schade te voorkomen.

Hoe repareer ik voorzetramen?

Kleine reparaties, zoals het verwijderen van krassen, kunnen zelf worden gedaan. Bij grotere schade, zoals barsten of breuken, is professionele hulp aanbevolen.
Zorg altijd voor de veiligheid bij het werken met glas en volg de instructies van de fabrikant of specialist op.

Hoe onderhoud ik voorzetramen?

Het onderhoud van voorzetramen omvat regelmatige reiniging, inspectie op schade en, indien nodig, tijdige reparatie.
Een goed onderhouden voorzetraam zorgt voor optimale isolatie en helderheid, wat op de lange termijn energiebesparingen kan opleveren.

Hoe zit het met het onderhoud van voorzetramen?

Het onderhoud van voorzetramen is vrij eenvoudig en vereist regelmatige reiniging en periodieke inspecties om schade te voorkomen.
Goed onderhoud verlengt de levensduur van de voorzetramen en zorgt ervoor dat ze hun functie efficiënt blijven uitvoeren.

Wat kost het onderhoud van voorzetramen?

Het gemiddelde onderhoudskosten voor voorzetramen ligt rond de €20 tot €50 per jaar, afhankelijk van de grootte en staat van de ramen.
Het regelmatig onderhouden van voorzetramen kan dure reparaties in de toekomst voorkomen, wat op lange termijn geld kan besparen.

Kunnen voorzetramen op ramen worden gebruikt?

Ja, voorzetramen zijn specifiek ontworpen om over bestaande ramen te worden geplaatst.
Ze bieden een extra laag isolatie en bescherming zonder de noodzaak van volledige raamvervanging, wat ze een kosteneffectieve optie maakt.

Kunnen voorzetramen op deuren worden gebruikt?

Ja, voorzetramen kunnen ook op deuren worden gebruikt, vooral als extra isolatie of geluidsdemping gewenst is.
Het is wel belangrijk om de juiste afmetingen en specificaties te kiezen voor een naadloze en functionele installatie.

Kunnen voorzetramen worden geverfd?

Ja, de frames van voorzetramen kunnen worden geverfd, maar het is essentieel om de juiste verf te kiezen en het glasoppervlak te beschermen tijdens het verven.
Een frisse verflaag kan helpen om de voorzetramen er weer als nieuw uit te laten zien en ze aan te passen aan de esthetiek van je huis.

Hoe snij ik voorzetramen?

Het snijden van voorzetramen vereist speciaal gereedschap en expertise. Als je niet ervaren bent, is het aan te raden om dit over te laten aan professionals.
Foutief snijden kan leiden tot barsten of breken, wat de integriteit en functionaliteit van het voorzetraam kan aantasten.

Hoe boor ik in voorzetramen?

Boren in voorzetramen vereist speciale glasboortjes en veel voorzichtigheid om breuk te voorkomen.
Het is cruciaal om langzaam en gestaag te boren om oververhitting en schade aan het glas te voorkomen. Als je onzeker bent over het proces, overweeg dan een professional in te schakelen om schade of ongelukken te voorkomen.

Kunnen voorzetramen op ramen worden gebruikt?

Ja, voorzetramen zijn speciaal ontworpen om over bestaande ramen te worden geplaatst.
Ze bieden een aanvullende laag isolatie en bescherming, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor huizen die hun energie-efficiëntie willen verbeteren zonder de gehele raamstructuur te vervangen.

Kunnen voorzetramen op deuren worden gebruikt?

Ja, voorzetramen kunnen ook op deuren worden gebruikt, mits ze goed zijn afgemeten en correct zijn geïnstalleerd.
Door een voorzetraam op een deur te plaatsen, kun je profiteren van betere isolatie, wat resulteert in meer comfort binnenshuis en potentieel lagere energierekeningen.

Kunnen voorzetramen worden geverfd?

Ja, de kozijnen van voorzetramen kunnen worden geverfd, maar het is essentieel om het glas zelf niet te verven.
Als je besluit je voorzetramen te verven, zorg dan voor een goede voorbereiding en gebruik verf die geschikt is voor het materiaal van het kozijn voor het beste resultaat.

Hoe snij ik voorzetramen?

Het snijden van voorzetramen moet met grote zorg gebeuren. Gebruik altijd een speciale glasnijder en zorg voor een veilige en stabiele werkomgeving.
Het is essentieel om het glas correct te markeren en zeker te zijn van je snede voordat je begint, om verspilling en potentiële breuk te minimaliseren.

Hoe boor ik in voorzetramen?

Boren in voorzetramen vraagt om speciale glasboortjes en een gestage hand.
Bij het boren is het belangrijk om geduldig te zijn en niet teveel druk uit te oefenen, aangezien dit het glas kan breken. Overweeg om een professional in te schakelen als je je niet zeker voelt over de taak.

Bespaar tot 40% op de kosten van uw voorzetramen

Voor het plaatsen van voorzetramen worden door verschillende glaszetters uiteenlopende tarieven gehanteerd.

Dit prijsverschil kan soms wel oplopen tot 40%. Vanzelfsprekend wilt u uw voorzetramen bij voorkeur laten plaatsen door een glaszetter die u een scherpe prijs kan bieden, maar die daarnaast wel de hoogste kwaliteit kan leveren.

Het is daarom raadzaam om voordat u met een glaszetter in zee gaat, eerst offertes aanvraagt van meerdere glaszetters bij u in de regio en de offertes met elkaar vergelijkt.

Zo kunt u enorm besparen op de kosten van uw voorzetramen, zonder daarbij in te hoeven leveren op de kwaliteit. U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van betrouwbare glaszetters bij u in de buurt.

Deze offertes heeft u vervolgens al binnen 2 werkdagen in huis. Door eerst offertes te vergelijken geniet u straks van nieuwe voorzetramen, zonder dat u daar te veel geld voor betaald heeft.

Het geld wat u hiermee bespaart kunt u dan uitgeven aan leuke dingen zoals bijvoorbeeld een ontspannen gezinsvakantie!

 • Betrouwbare glaszetters

 • Gratis en vrijblijvend

 • Maatwerk offertes

 • Lokale glaszetters

 • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top