Voorzetramen plexiglas plaatsen: Kosten & prijs aluminium & houten kozijnen bevesigen.

U wilt graag een goed geïsoleerd huis, maar het plaatsen van dubbel glas behoort voor uw woning niet tot de mogelijkheden? Dan bieden voorzetramen u wellicht de oplossing. Lees snel verder voor alle mogelijkheden en niet te vergeten de daarbij behorende kosten.

De kosten van voorzetramen

Voorzetramen worden meestal voor kleine ramen geplaatst. Doordat de afmetingen kleiner zijn, zijn de kosten voor voorzetramen vaak lager. Gemiddeld moet u voor het plaatsen van voorzetramen rekening houden met een prijs van €100 – €140 per m². Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen. Alle genoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw:

Gemiddelde prijzen met btw, materiaal + montageVoordeel 
Keukenramen (40×40)€70 – €100U bespaart €10 – €15 per jaar 
Woonkamer- raam (250×200)€450 – €550U bespaart €45 – €60 per jaar
Veiligheidsglas (40×40)€100 – €150U bespaart €10 – €15 per jaar Voorkomt ernstige verwondingen 

Het is aan te raden om uw glas te laten plaatsen door een specialist. Het plaatsen van voorzetramen is vakwerk en vereist veel nauwkeurigheid. Een specialist kan u van deskundig advies voorzien en u de hoogste kwaliteit bieden. Het is verstandig om voordat u de klus uitbesteedt de prijzen van meerdere glaszetters bij u in de regio met elkaar te vergelijken. Het is namelijk gebleken dat de prijzen van glaszetters sterk uiteen kunnen lopen. Het vergelijken van de prijzen kan een tijdrovende, lastige klus zijn: Allereerst het uitzoeken welke glaszetters er bij u in de buurt werkzaam zijn, vervolgens overal offertes aanvragen en tenslotte moet u deze nog met elkaar gaan vergelijken op prijs/kwaliteitverhouding.

Dit kan gelukkig ook makkelijker. Wij hebben dit allemaal al voor u uitgezocht. U kunt bij ons gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes van betrouwbare glaszetters bij u in de regio aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Binnen 2 werkdagen heeft u dan de offertes van tot wel 6 betrouwbare glaszetters bij u in de regio in huis. Door het vergelijken van de offertes weet u direct wie de voordeligste glaszetter is. Zo bespaart u al gauw tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe voorzetraam.

Wat is een voorzetraam?

Eigenlijk verraadt de naam het al wel een klein beetje: Een voorzetraam is een extra ruit die achter of voor uw huidige raam wordt geplaatst. Het is tevens een goedkoop alternatief voor het plaatsen van dubbel glas. Soms is het namelijk simpelweg niet mogelijk om dubbel glas te laten plaatsen, bijvoorbeeld als uw woning omhoog schuivende ramen heeft of omdat het een monumentaal of historisch pand is. Ook in die gevallen is het plaatsen van een voorzetraam een goed alternatief. Een veelgenoemd nadeel aan het hebben van enkel glas is de slechte isolatie. Het plaatsen van een voorzetraam is een uitstekende oplossing voor dit probleem. Warmte en geluid worden uitstekend geïsoleerd door middel van een rubberen afdichting. Meestal hebben voorzetramen een aluminium of kunststof profiel.Ze zijn verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL-kleuren. Aan de hand van onderstaande 3 vragen lichten wij de voordelen van voorzetramen graag nader voor u toe:

  1. Hoe werkt een voorzetraam?
  2. Wanneer is een voorzetraam een goede optie?
  3. Wat kan ik besparen door een voorzetraam?

Hoe werkt een voorzetraam?

De werking van een voorzetraam voor uw enkele beglazing kunt u het best vergelijken met de werking van dubbel glas. Het voorzetraam wordt een stukje van de enkele beglazing af geplaatst, waardoor er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen de 2 glasplaten. Warmte en geluid worden zo stukken beter geïsoleerd. Het comfort van uw woning wordt daarmee enorm vergroot doordat u geen last meer zult hebben van o.a. tocht en kou die voorheen door uw ramen uw woning binnenstroomde.

Wanneer is een voorzetraam een goede optie?

Als u uw huis wilt voorzien van een betere isolatie en het niet mogelijk is om dubbel glas te laten plaatsen, dan is het laten plaatsen van een voorzetraam voor uw enkele beglazing een uitstekend alternatief. Hiervoor zijn namelijk geen aanpassingen aan uw kozijn of raam nodig. Dit in tegenstelling tot dubbel glas, waarvoor in een oude woning vaak wel eerst het een en ander moet worden aangepast. Buiten dat dit lang niet altijd mogelijk is, is het ook niet per definitie altijd wenselijk. Denkt u bijvoorbeeld aan een monumentale woning waarvan het aanzicht niet mag veranderen of die prachtige glas-in-lood-ramen die u graag wilt behouden, omdat zij uw huis juist die bijzondere uitstraling geven. Door een voorzetraam te plaatsen kunt u uw ramen en kozijnen onaangeroerd laten, maar wel het wooncomfort van uw woning vergroten doordat de warmte voortaan in uw woning blijft en u de tocht juist buiten de deur houdt.

Wat kan ik besparen door een voorzetraam?

Naast dat het een heel stuk aangenamer wonen is in een tochtvrije woning, kunt u door te kiezen voor een voorzetraam ook nog eens besparen op uw energierekening. Een voorbeeld: Ten opzichte van enkele beglazing  bespaart u met een voorzetraam in een standaard rijtjeshuis met 20m² aan beglazing tot wel €140,- per jaar op uw stookkosten.

U leest de isolatiewaarde van uw glas af aan de zogeheten U-waarde.Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van het glas is. De U-waarde van enkele beglazing is 5,7. De U-waarde van een voorzetraam is te vergelijken met die van standaard dubbel glas, deze U-waarde ligt rond de 2,7.

Voorzetramen:brandvertragend en inbraakwerend

Behalve dat voorzetramen door hun hoge isolatiewaarde zorgen voor extra isolatie van uw woning, bieden zij nog een groot voordeel: Voorzetramen werken brandvertragend en inbraakwerend.

Enkel glas springt razendsnel bij blootstelling aan grote hitte. Voorzetramen bieden hier bescherming tegen. Daarnaast werken voorzetramen inbraakwerend. Het is erg lastig om een raam met een voorzetraam kapot te krijgen. U vergroot naast de al eerder genoemde voordelen dus ook uw veiligheidsgevoel in uw woning als u voorzetramen plaatst.

HR++ glas

Voor een optimale isolatie van uw woning en een zo hoog mogelijke besparing op uw energierekening, zou u kunnen overwegen om uw woning te voorzien van HR++ glas (Hoogrendementsglas). Het kan zijn dat uw kozijnen daarvoor eerst moeten worden aangepast, dit in tegenstelling tot wanneer u kiest voor het laten plaatsen van een voorzetraam. U bespaart met een voorzetraam op de kosten voor het aanpassen van uw kozijnen, maar de uiteindelijke besparing op jaarbasis is bij HR++ glas wel hoger dan bij voorzetramen. HR++ glas is zeer goed isolerend dubbel glas dat aan 1 zijde voorzien is van een onzichtbare, zonwerende coating en waarbij bovendien de ruimte tussen de 2 glasplaten gevuld is met een edelgas in plaats van met gewone lucht. De besparing bij een gemiddeld rijtjeshuis van 20m² komt hierdoor al gauw op zo’n €260,-. Gemiddeld kost HR++ glas €130,- per m². De gemaakte kosten haalt u er dus relatief snel weer uit.

Bespaar tot 40% op de kosten van uw voorzetramen

Voor het plaatsen van voorzetramen worden door verschillende glaszetters uiteenlopende tarieven gehanteerd. Dit prijsverschil kan soms wel oplopen tot 40%. Vanzelfsprekend wilt u uw voorzetramen bij voorkeur laten plaatsen door een glaszetter die u een scherpe prijs kan bieden, maar die daarnaast wel de hoogste kwaliteit kan leveren. Het is daarom raadzaam om voordat u met een glaszetter in zee gaat, eerst offertes aanvraagt van meerdere glaszetters bij u in de regio en de offertes met elkaar vergelijkt. Zo kunt u enorm besparen op de kosten van uw voorzetramen, zonder daarbij in te hoeven leveren op de kwaliteit. U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van betrouwbare glaszetters bij u in de buurt. Deze offertes heeft u vervolgens al binnen 2 werkdagen in huis. Door eerst offertes te vergelijken geniet u straks van nieuwe voorzetramen, zonder dat u daar te veel geld voor betaald heeft. Het geld wat u hiermee bespaart kunt u dan uitgeven aan leuke dingen zoals bijvoorbeeld een ontspannen gezinsvakantie!

glas offertes aanvragen
Scroll to Top