Wat kost het om voorzetramen te laten plaatsen en vervangen? Gemiddelde Kosten & Prijzen per m2

Om voorzetramen te plaatsen moet u een aantal stappen volgen. Wij hebben de belangrijkste punten waar u op moet letten voor het vakkundig plaatsen van voorzetramen voor u op een rijtje gezet.

Voorzetramen Prijzen & Kosten per cm2 / m2

De prijs van een voorzetraam begint vanaf €80,- per m² inclusief btw. Voor het laten monteren van een voorzetraam moet u rekening houden met een prijs tussen de €40,- en €80,- per m².

Project (cm)Gemiddelde prijsBesparing
Keukenraam (40 x 40)€ 80 – € 100 € 10 – € 15 per jaar
Woonkamerraam (250 x 200)€450 – € 550€ 45 – € 60 per jaar
Veiligheidsglas (40 x 40)€ 100 – € 150€ 10 – € 15 per jaar

Dit zijn slechts indicaties van de gemiddelde prijzen. Bent u benieuwd naar de specifieke prijs voor het plaatsen van uw voorzetramen? Dan doet u er verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken.

Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is bovenaan deze pagina uw postcode invullen.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Het plaatsen van voorzetramen

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij de bestaande ramen en kozijnen behouden moeten worden.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat nieuwe kozijnen te duur zijn, de authentieke uitstraling van de woning niet verloren mag gaan of omdat glas-in-loodramen beschermd moeten worden.

Gerelateerde Blog: Voorzetramen: Nadelen, Isolatiewaarde, Kosten & Prijzen voor Bevestigen aan Aluminium en Houten Kozijnen

Het plaatsen van een voorzetraam is dan een goede oplossing. Voorzetramen worden namelijk gemonteerd op de bestaande ramen. Er is dus geen aanpassing nodig aan de bestaande ramen en kozijnen.

De plaatsing van voorzetramen gaat als volgt:

  • Ruiten uitlijnen
  • Aanbrengen ventilatie
  • Bevestigen met scharnieren

Ruiten uitlijnen

Om de ruit en het profiel nagenoeg niet op te laten vallen, moeten voorzetramen recht op de bestaande ramen gemonteerd worden. Uw ramen en kozijnen worden hiervoor nauwkeurig opgemeten door de glaszetter. Dit  meetwerk noemt men uitlijnen.

Tip: De voorzetramen vallen nog minder op wanneer u kiest voor het plaatsen van een profiel in dezelfde kleur als het schilderwerk van uw huidige kozijnen. De profielen zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar bij een glashandel.

Aanbrengen ventilatie

Een belangrijke stap in het plaatsen van voorzetramen is het aanbrengen van ventilatie. Doordat een voorzetraam niet helemaal vacuum geplaatst kan worden, kan er lucht tussen de glaslagen komen.

Zonder een goede ventilatie zou u daarom last van condens tussen het isolatieglas krijgen. De glaszetter boort bijvoorbeeld gaten in het bestaande kozijn of  hij snijdt kleine stukjes uit het afdichtingsrubber om condensvorming te voorkomen.

Bevestigen met scharnieren

Wij adviseren om de voorzetramen vast te laten zetten met scharnieren. Er kan namelijk vervuiling op het raam ontstaan door de ventilatie tussen de voorzetruit en de bestaande ruit.

Als de voorzetramen geplaatst zijn met een scharniersysteem kunt u de binnenkant van de ruiten zelf gemakkelijk schoonmaken. Ons advies is om dit minstens 1x per jaar te doen.

Zelf voorzetramen plaatsen

Natuurlijk kunt u, om te besparen op de plaatsingskosten, ervoor kiezen om de voorzetramen zelf te plaatsen. Maar zoals u hierboven heeft kunnen lezen, komt er heel wat bij kijken om de voorzetramen goed te plaatsen.

Als u hier geen ervaring mee heeft is het wellicht verstandiger om een professionele glaszetter in te schakelen. U bent er dan van verzekerd dat de voorzetramen snel en vakkundig geplaatst worden.

Een glaszetter beschikt over de benodigde kennis, ervaring en gereedschap om bijvoorbeeld ventilatiegaten te boren of ruiten te tillen.


Het vergelijken van offertes

Heeft u besloten om het plaatsen van uw voorramen over te laten aan een professionele glaszetter?

In dat geval raden wij u aan om voordat u direct met de eerste de beste glaszetter in zee gaat eerst offertes op te vragen van meerdere glaszetters bij u in de buurt.

U kunt deze offertes geheel gratis en vrijblijvend bij ons aanvragen. Binnen 2 werkdagen heeft u dan de offertes in huis en kunt u de prijzen van de verschillende glaszetters vergelijken.

Zo ziet u direct wie de voordeligste glaszetter bij u in de buurt is. Doordat de prijzen van glaszetters flink uiteen kunnen lopen, kunt u door het vergelijken van de prijzen tot wel 40% op de kosten van uw voorzetramen besparen!    

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top