Draadglas kopen / bestellen prijs per m2, kosten deur vervangen & plaatsen

Vraagt u zich af of draadglas nog wel van deze tijd is? Dat is het zeker, draadglas wordt nog veel toegepast in woningen.

Of draadglas ook geschikt is voor uw woning hangt o.a. af van de door u beoogde plek en met welk doel u voor draadglas u zou kiezen. Daarnaast is het handig als u een inzicht krijgt in de prijzen van draadglas.

Wat zijn de prijzen van draadglas?

We gaan u allereerst wat meer inzicht geven in de gemiddelde prijzen van draadglas. Draadglas is geen dubbel glas en daardoor is het productieproces relatief eenvoudig.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Dit zorgt er voor dat de prijzen voor draadglas lager liggen dan de meeste overige glassoorten. De prijs voor aanschaf van draadglas ligt gemiddeld tussen de €40,- en €150,-.

Gerelateerde Blog: 👉

Glassoorten voor deuren en ramen, binnen en buiten, oud en modern!

In onderstaand schema hebben wij de gemiddelde prijzen per m² voor aanschaf van verschillende soorten draadglas inclusief montage en btw voor u op een rijtje gezet:

Gemiddelde prijs per m² inclusief montage en btwVoorbeeld: 3 ramen met een totaal oppervlak van 7 m² aan draadglas
Engels Draadglas€ 80 – € 100€ 630
Brute Draadglas€ 80 – € 100€ 630
Spiegel- Draadglas€ 150 – € 190€ 1.200

Aan de hand van bovenstaand overzicht krijgt u een indicatie van de gemiddelde prijzen voor de aanschaf van draadglas. Wilt u liever weten wat de specifieke prijs zou zijn als u zou overgaan tot de aanschaf van draadglas voor uw woning?

Voor een exacte prijs voor uw persoonlijke situatie kunt u bij ons geheel vrijblijvend en gratis offertes aanvragen van tot wel 6 glaszetters bij u in de regio.

Niet alleen scheelt dit u in tijd omdat u niet meer eerst hoeft te zoeken naar glaszetters bij u in de buurt, u kunt hierdoor ook al gauw tot wel 40% op de kosten van draadglas besparen.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

De prijzen van glaszetters kunnen namelijk flink uiteenlopen. Door de offertes met elkaar te vergelijken, verzekert u uzelf ervan dat u de voordeligste glaszetter uitkiest, zonder daarbij in te hoeven leveren op kwaliteit.

Het aanvragen van de offertes kost u slechts 2 minuten van uw tijd en is geheel gratis en vrijblijvend. Nadat u de offertes heeft aangevraagd, heeft u de offertes al binnen 2 werkdagen in huis.

Wat is draadglas?

Draadglas is steviger en minder breekbaar dan standaard enkel glas. Dit komt doordat er in het glas een netwerk van metaaldraad met ruitjes van circa 12 mm verweven zit.

Draadglas is eveneens een soort veiligheidsglas: De glasscherven worden door het draadwerk bij elkaar gehouden in het geval van een breuk.

Het mag dan wel een soort veiligheidsglas zijn, maar draadglas is in tegenstelling tot de andere soorten veiligheidsglas geen sterke glassoort. Gemiddeld ligt de dikte van draadglas rond de 6 mm.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Doordat draadglas in vergelijking met andere soorten veiligheidsglas dus vrij dun is, ligt ook de prijs per m² lager. Draadglas wordt daarom het meest toegepast op plaatsen om veiligheidsredenen en niet zozeer om de isolatie.

Plekken waar dit op van toepassing is, zijn bijvoorbeeld:

 • kelderramen
 • ramen van schuurdeuren
 • fronten van portieken

Er zijn 3 typen draadglas:

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!
 • Engels draadglas  ( Dit draadglas is half doorzichtig tot doorzichtig met een bobbelige structuur. )
 • Brute draadglas ( Lichte structuur en niet geheel doorzichtig )
 • Spiegeldraadglas  ( Spiegeldraadglas is geheel glad en doorzichtig, doordat het aan beide kanten gepolijst is. Het productieproces van spiegeldraadglas vergt meer arbeid en daardoor is spiegeldraadglas duurder dan de andere 2 types draadglas.

  Spiegeldraadglas wordt vaak gebruikt in schuurdeuren en deuren van het klaslokaal op scholen.

Wat zijn de voordelen van draadglas?

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat draadglas extra sterk is doordat er metalen draden in het glas verwerkt zijn. Meestal bestaat draadglas echter uit slechts 1 laag niet gehard glas, waardoor het niet sterker is dan bijvoorbeeld gehard glas.

De metaaldraden maken het glas dan misschien niet sterker, ze zorgen er wel voor dat het glas niet uit elkaar kan barsten als het breekt.

De glasscherven worden door het metaal bij elkaar gehouden na het breken van het glas. Draadglas is zowel inbraak- als brandvertragend en wordt daarom veelvuldig toegepast.

Inbraak vertragend

Een inbreker moet veel meer moeite doen om uw woning binnen te kunnen dringen via een kapot geslagen ruit. Hij zal namelijk niet alleen niet de ruit moeten breken, maar ook het metalen netwerk eerst kapot moeten knippen.

Brandvertragend

Draadglas heeft ook een brandvertragende werking, doordat het niet uit elkaar valt wanneer het breekt. Informeer wel eerst bij zowel de brandweer en inspectie als de verzekering of draadglas in uw situatie ook als brandwerend glas wordt erkend.

Dit is namelijk niet in alle situaties het geval. Mocht het draadglas in uw situatie niet als brandwerend erkend worden, dan zou u kunnen overwegen om officieel gekeurd brandwerend glas te laten plaatsen.

Gehard glas

Vindt u het lastig om een keuze te maken tussen gehard glas en draadglas in uw ramen? Net als draadglas bestaat gehard glas uit één enkele glasplaat.

Bij gehard glas is niet zozeer de dikte van het glas van belang, maar de manier waarop dit glas vervaardigd wordt. Allereerst wordt de glasplaat enorm verhit.

Vervolgens wordt de glasplaat heel snel afgekoeld. Door deze snelle temperatuurverandering ontstaat er een trekspanning die het glas vele malen versterkt.

Door dit productieproces is gehard glas tot wel 5 keer sterker dan standaard enkel glas. gehard glas is ideaal voor bijvoorbeeld een glazen deur of afscheiding van een balkon.

Voor gehard glas moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €120,- per m². Dit is circa €20,- per m² meer dan de gemiddelde prijs voor draadglas.

Vergelijk offertes en vind de voordeligste glaszetter

Heeft u de beslissing genomen om een glaszetter in te huren voor het plaatsen van uw draadglas? U zult merken dat het aanbod van glaszetters enorm groot is.

Niet elke glaszetter rekent echter dezelfde prijs voor hetzelfde werk. Het vinden van de glaszetter met de scherpste prijs is een tijdrovende klus. Wij nemen u dit zoekwerk graag uit handen.

Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende glaszetters bij u in de regio. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd.Vervolgens heeft u binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 6 glaszetters bij u in de buurt.

U kunt de offertes met elkaar vergelijken en zo vindt u op een snelle en makkelijke manier de beste en goedkoopste glaszetter bij u in de buurt. U kunt op deze manier tot wel 40% besparen op de kosten voor uw draadglas. Dat geld kunt u vast wel aan iets leuks besteden!

 • Betrouwbare glaszetters

 • Gratis en vrijblijvend

 • Maatwerk offertes

 • Lokale glaszetters

 • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top