HR+++ Driedubbel glas plaatsen in kozijnen, deuren, subsidie, nadelen & voordelen. Prijs & kosten per m2 / hout of kunststof.

Voor wie het allerbeste isolatieglas zoekt is driedubbel glas ofwel HR+++ glas  de juiste keuze. Lees hier alles wat u moet weten over deze verantwoorde investering en en de gemiddelde prijzen van HR+++ glas.

Prijzen van HR+++ glas

Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de aanschaf van Hoogrendementsglas ( HR glas). Dit  is niet zo vreemd, aangezien HR glas een hoge isolatiewaarde heeft en de investering hierdoor snel weer terugverdiend kan worden.

Van alle soorten dubbel glas heeft HR+++ glas de hoogste isloatiewaarde. Wanneer u overweegt om uw woning van HR+++ glas te laten voorzien, wilt u vanzelfsprekend eerst weten wat deze investering u gaat kosten.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Gerelateerde Blog: 👉 Vraag dubbelglas subsidie ​​(ISDE) aan in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Arnhem, Friesland en Utrecht

In onderstaand schema hebben wij daarom voor u de gemiddelde prijzen per m² van de verschillende soorten dubbel glas overzichtelijk op een rijtje gezet. Ook de gemiddelde prijzen van HR+++ glas vindt u in dit schema.

Gemiddelde prijs per m² met montage + btw:Kostenbesparing per jaar voor een woning met 20m² glasoppervlakte*
HR+++ (Driedubbel glas)€ 170€ 280

*Het uitgangspunt van deze berekening is een woning met een HR combiketel en een gemiddelde huiskamertemperatuur ( dag en nacht) van 18 graden Celsius.

Wij kunnen het ons voorstellen dat u even schrikt van de prijs per m2 voor HR +++. Het is een behoorlijke investering om HR +++ glas te laten plaatsen.

Daarentegen, de jaarlijkse besparing op uw energierekening is door HR+++ glas te plaatsen dan ook optimaal. Door deze forse besparing heeft u uw investering al binnen een aantal jaren terugverdiend.

Bovendien kunt u er zelf voor zorgen dat u nog meer bespaart op de aanschaf van HR+++glas. Het prijsverschil tussen glaszetters kan namelijk behoorlijk oplopen, omdat iedere glaszetter zijn eigen prijzen hanteert.

U bewijst uzelf een grote dienst als u vooraf de prijzen van verschillende glaszetters bij u in de buurt met elkaar vergelijkt. Zo weet u zeker dat u niet onnodig meer betaalt voor uw klus.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend offertes aan van glaszetters bij u in de regio. Het enige wat u hoeft te doen is hierboven uw postcode in te vullen en uw opdracht te omschrijven.

Nadat u dit gedaan heeft, ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van lokale glaszetters. U bespaart door de offertes goed te vergelijken al snel tot wel honderden euro’s op de totaalprijs.

Wat is driedubbelglas of HR+++ glas?

HR+++ bestaat uit drie glasplaten waarbij de tussenruimte is gevuld met edelglas of gewone lucht. Dit zorgt ervoor dat HR+++ glas een nog betere isolerende werking heeft dan dubbel glas dat uit twee glasplaten bestaat.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wanneer u op zoek bent naar de hoogst haalbare isolatie van uw woning, dan is HR+++ glas dus een uitstekende oplossing.

Waar u wel rekening mee moet houden is dat HR+++ glas door de extra glasplaat ongeveer 10 kilo per m² zwaarder is dan standaard dubbel glas.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

De sponning moet daarom wel geschikt zijn om dit extra gewicht te kunnen dragen. Bij nieuwbouwwoningen levert dit meestal geen problemen op, maar voor bestaande woningen is dit geen vanzelfsprekendheid.

Wij raden u dan ook aan om u door een ervaren glaszetter te laten adviseren of uw kozijnen geschikt zijn voor het plaatsen van HR+++ glas.

Isolatiewaarde van HR+++ glas

Woningen en gebouwen van voor 1995 zijn veelal nog voorzien van eerste generatie dubbel glas, in sommige gevallen zelfs nog van enkel glas.

Toendertijd was het plaatsen van standaard dubbel glas al een enorme verbetering ten opzichte van in zijn geheel niet-isolerend enkel glas, maar naar de huidige maatstaven isoleert ook dit type dubbel glas nog maar gering.

Dit kan tegenwoordig vele malen beter, bijvoorbeeld door HR+++ glas te laten plaatsen. In onderstaande tabel kunt u de isolatiewaarde van de verschillende soorten dubbel glas met elkaar vergelijken.

De U-waarde geeft de isolatiewaarde weer. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Isolatiewaarde (U-waarde)
HR++ Driedubbel glas)1,2

HR++ glas: Een goed alternatief?

Als de investering in HR+++ glas niet binnen uw budget valt, dan adviseren wij u om te kiezen voor HR++ glas. Niet voor niets is dit glas het meest gekozen soort HR glas onder huiseigenaren in Nederland.

HR++ glas heeft weliswaar een iets mindere, maar nog altijd zeer goede isolerende werking en is ten opzichte van HR+++ glas een stuk voordeliger. Het verschil in isolatie is kleiner dan het prijsverschil tussen beide glassoorten.

Wilt u de hoogst mogelijke mate van isolatie in uw woning? Dan is HR+++ wel de beste keuze. Een combinatie van beide glassoorten behoort natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden.

Kies dan afhankelijk van de plaats van de ramen en daarmee de hoeveelheid zonneschijn die uw woning binnenschijnt  (Noorden, Zuiden, Oosten, Westen) al dan niet voor sterk isolerend HR+++ glas.

Vergelijk offertes voor het goedkoopste HR+++ glas

Naast dat u door HR+++ glas te laten plaatsen al fors bespaart op uw jaarlijkse energierekening, kunt u ook besparen op de aanschaf van HR+++ glas.

Dit doet u door niet meteen met de eerste de beste glaszetter in zee te gaan, maar eerst de prijzen van meerdere glaszetters bij u in de buurt te vergelijken.

U hoeft daar weinig moeite voor te doen, wij hebben het benodigde voorwerk al voor u gedaan. U kunt bij ons nu snel en makkelijk offertes aanvragen van ervaren glaszetters bij u in de buurt.

Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Nadat u de offertes bij ons aangevraagd heeft, ontvangt u binnen 2 werkdagen tot 6 offertes van glaszetters bij u in de buurt.

Vervolgens kunt u de offertes met elkaar vergelijken en de beste glaszetter uitzoeken voor uw klus. Door u op deze snelle, eenvoudige manier voor te bereiden, profiteert u straks van een kostenbesparing die kan oplopen tot wel 40% van de totaalprijs!   

  • Betrouwbare glaszetters

  • Gratis en vrijblijvend

  • Maatwerk offertes

  • Lokale glaszetters

  • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top