Dubbel glas plaatsen bestaande kozijnen kosten per m2. Prijs inclusief deur met kattenluik & Houten / Aluminnium ramen bestellen.

Het plaatsen van dubbel glas is een lastige, tijdrovende klus die bovendien zeer nauwkeurig moet gebeuren. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het dubbel glas te laten plaatsen door een specialist.

Dubbel glas biedt vele voordelen, mits het op de juiste manier geplaatst wordt. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld de hoge isolatiewaarde. Wij informeren u hieronder over de overige voordelen van dubbel glas en over de prijzen van dubbel glas.

Kosten van dubbel glas plaatsen

Wilt u uw woning beter isoleren om het woongenot te vergroten of zijn uw ramen aan vervanging toe? Dan is het een goede keuze om dubbel glas te laten plaatsen.

Natuurlijk bent u benieuwd naar wat deze investering u gaat kosten en of dit wel binnen uw budget past. In onderstaand schema geven wij u daarom een indicatie van de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van dubbel glas.

De genoemde prijzen zijn inclusief materiaal, montage en btw.

Type GlasGemiddelde prijs per m² met montage + btw:Kostenbesparing op jaarbasis voor een woning met 20m² aan glas*
Standaard Dubbel Glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++ € 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

*Uitgangspunt van deze berekening is een woning met een HR combiketel en een gemiddelde huiskamer temperatuur van 18 graden (dag en nacht).

Wij geven u als voorbeeld nu een prijsberekening voor het plaatsen van dubbel glas in een woning met een totaal  aan raamoppervlakte van 20 m². Stel, u kiest voor het laten plaatsen van HR++ glas.

Als u nu kijkt naar het bovenstaande prijsoverzicht, dan ziet u dat u rekening moet houden met gemiddelde kosten van €2600,-. Wilt u weten wat de specifieke kosten voor het plaatsen van dubbel glas in uw woning zouden zijn?

Dan adviseren wij u om offertes aan te vragen van verschillende glaszetters. U kunt dan eerst de prijzen van meerdere glaszetters met elkaar vergelijken.

U zult zien dat er een enorm verschil in prijs kan zitten tussen de glaszetters, soms loopt dit prijsverschil wel op tot 40% op de totaalkosten voor het plaatsen van dubbel glas.

Om het u makkelijk te maken, bieden wij u de mogelijkheid om bij ons gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Nadat u de offerte-aanvraag heeft ingevuld ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes van meerdere glaszetters bij u in de regio.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Soorten dubbel glas

Dubbel glas is verkrijgbaar in verschillende soorten glas. De isolatiewaarde is het grootste verschil tussen de glassoorten.

Glas met een hoge isolatiewaarde is doorgaans wat duurder in aanschaf dan glas dat een minder goede isolerende werking heeft.

Het ouderwetse dubbel glas waarbij slechts een luchtlaag tussen de twee glasplaten zit, wordt tegenwoordig nauwelijks meer verkocht. Vrijwel iedere glaszetter werkt nu met hoogrendementsglas, oftewel HR glas.

Dit type dubbel glas heeft geen lucht maar een extra isolerend gas tussen de twee glasplaten. De verschillende klassen HR glas worden aangeduid met plusjes.

Hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe meer plusjes het HR glas heeft. In onderstaand schema ziet u de U-waarden van de verschillende glassoorten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter een glassoort isoleert.

Type GlasIsolatiewaarde (U-waarde)
Standaard Dubbel Glas2,7
HR1,7 – 2,0
HR+1,3 – 1,6
HR++1,2
HR+++0,5 – 0,9

Laten plaatsen van dubbel glas

Het is prettig om van tevoren goed op de hoogte te zijn van wat u te verwachten staat als u dubbel glas in uw woning laat plaatsen door een glaszetter.

Een glaszetter werkt om dubbel glas te plaatsen volgens het onderstaande stappenplan:

 • Verwijderen van de bestaande glaslatten
 • Verwijderen van het oude glas. Dit doet hij door de kitverbinding van het oude glas los te snijden
 • Ondergrond schoonmaken door o.a. de  overige kitresten te verwijderen
 • Isolatiestrip aanbrengen rond de glasplaat
 • Glasband op de glaslatten aanbrengen
 • Plaatsen van het dubbel glas in het kozijn
 • Glaslatten weer tegen het raam bevestigen
 • Verbindingen kitten
 • Afwerken van het raam met een elastische kit ( siliconen, acryl of thiokol)
 • Restanten verwijderen met een plamuurmes

Maak duidelijke afspraken met de glaszetter

Om onverwachte kosten te voorkomen wanneer u dubbel glas laat plaatsen door een glaszetter, is het belangrijk dat u vooraf duidelijke afspraken maakt.

Zorg ervoor dat u in ieder geval duidelijkheid heeft over uw vragen met betrekking tot wat in de totaalprijs is inbegrepen (transport, verwijderingsbijdrage, btw, energietoeslag, etc.) en de garantieperiode en garantievoorwaarden.

Is u iets niet helemaal duidelijk, vraag dan om opheldering bij de glashandel of glaszetter.

Garantie

We noemden het hierboven zojuist al even. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de garantieregeling die de glaszetter hanteert.

U heeft recht op garantie als er een plaatsingsfout is gemaakt door de glaszetter. Deze garantieperiode is meestal 10 jaar.

Mocht er bij de plaatsing van het glaswerk iets verkeerd zijn gegaan waardoor er binnen de garantietermijn schade aan uw ruit ontstaat, dan wordt kosteloos een nieuwe ruit geplaatst.

Zelf dubbel glas plaatsen

U kunt overwegen om zelf uw dubbel glas te plaatsen om zo te besparen op de plaatsingskosten. Het is echter aan te raden om dit alleen te doen als u ervaring heeft met het plaatsen van dubbel glas.

U krijgt immers geen garantie als u bij het plaatsen zelf iets fout doet. Als u geen ervaring heeft is het daarom verstandiger om het plaatsen van uw dubbel glas over te laten aan een professioneel glaszetter.

Naast dat u in het geval van glasschade als gevolg van een plaatsingsfout door de glaszetter wel recht heeft op garantie, neemt u door een vakman is te schakelen ook het risico weg op het oplopen van (ernstige) verwondingen bij de plaatsing.

Glas is tenslotte erg scherp en breekbaar en een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje.

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

U bespaart enorm op uw stookkosten door dubbel glas te laten plaatsen en daarbij is het ook nog eens goed voor het milieu,omdat u minder energie hoeft te verbruiken.

Om zoveel mogelijk te kunnen besparen op de kosten van aanschaf en plaatsing van dubbel glas, adviseren wij u om voordat u tot aanschaf overgaat eerst de prijzen van meerdere glaszetters met elkaar te vergelijken.

U zult dan al snel tot de ontdekking komen dat het prijsverschil tussen de verschillende glaszetters aanzienlijk is, soms scheelt het wel tot 40% op de totaalprijs. Het spreekt voor zich dat u niet onnodig teveel wil betalen voor exact dezelfde klus.

Vraag daarom hier meerdere offertes aan van meerdere glaszetters bij u in de regio. Vervolgens ontvangt u, geheel gratis en vrijblijvend, binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van glaszetters bij u in de regio.  

Dit kost u dus niets en u zit ook nergens aan vast. Besluit u toch niet met één  van de voor u geselecteerde glaszetters in zee te willen gaan, dan kunt u daar probleemloos vanaf zien.

Maar u zou een dief van uw eigen portemonnee zijn als u de kans om vele Euro’s te kunnen besparen op de kosten voor uw dubbel glas zomaar liet lopen.

 • Betrouwbare glaszetters

 • Gratis en vrijblijvend

 • Maatwerk offertes

 • Lokale glaszetters

 • Bespaar tot wel 40%

Scroll to Top